Rhode Island-dressing

Denne dressingen er så namme nam og passer til alle typer skalldyr, salater og burgere.

Ingredienser

2 dl creme fraiche
1 ss chillisaus
1 ts dijonsenep
1/2 ts paprikapulver
3 dråper tabascosaus
1-2 ss whisky, helst bourbon

Slik gjøres det

Ha creme fraice i en hurtigmikser, tilsett chillisaus, sennep, paprikapulver, tabasco og whisky.
Kjør blandingen til den er glatt og jevn.

Foto: Linn Woodward

Historie

Rhode Island-dressing er en amerikansk salat dressing.

Ifølge The Oxford Companion to American Food and Drink kommer dressingsnavnet fra Thousand Islands-regionen, som ligger langs den øvre St.Lawrence-elven mellom USA og Canada.

I følge magasinet Food & Wine var dressingen en tradisjonell saus fra slutten av 1800-tallet i Thousand Islands-regionen. De velstående som besøkte regionen bar flasker med lokal saus tilbake til New York City, for eksempel en variant som ble funnet i Clayton, New York, kalt Sophia’s Sauce funnet på et lokalt hotell, Herald Hotel, drevet av gjestgiver Sophia Lelonde

For mere dressinger sjekk her: https://linn.gudinne.no/2017/03/15/hjemmelaget-dressinger/

Kommentarer

kommentarer