Hjemmelagede smakelige dressinger

Kan anbefale disse godsakene 🙂

Pizza dressing:

1 fedd hvitløk
4 ss rømme
1 ss parmesan, finrevet
salt og pepper
1 ts sherryeddik

Ha rømme i en skål. Press hvitløkfeddet og bland inn.
Ha i parmesan og sherryeddik og bland inn.
Smak til med salt og pepper.

Salatdressing :

2 ss grov sennep
3 mellom store hvitløksfedd presset
4 ss sherry eddik (hvitvins eddik kan også brukes)
8 ss virgen oliven olje
litt pepper

Rør alt sammen i en bolle.

Når man har kuttet opp masse godsaker av diverse grønsaker man liker, så heller man dressinge over og rører det godt in. Denne passer utmerket til grillmat.

Thousand Island:

100 gram majones
1 1/2 dl crème fraiche
eller syrnet fløte
1 fedd hvitløk
2 ss tomatpure
2-3 dråper tabascosaus
1 ts paprika krydder
litt sitronsaft
salt og pepper

1. Rør sammen majonesen og crème fraiche eller syrnet fløte.

2. Skrell og riv eller press hvitløken. Rør hvitløk og tomatpure i majonesblandingen.

3. Smak dressingen forsiktig til med tabascosaus,(det er sterke saker), paprikakydder, sitronsaft, salt og pepper.
Oppbevar i kjøleskap.

Hjemmelaget Majones i hurtigmikser:

1 egg
1 eggeplomme
1 ts hvitvinseddik
1 ts fransk sennep
ca 3 dl olje (Oliven olje og raspolje)
fint salt

Sørg for at ingrediensene har samme (rom)tempratur, så har ikke majonesen så lett for å skille seg. Ha det hele egget, eggeplommen, vineddiken og sennep, i hurtimikseren, kjør noen sekunder og tilsett så oljen i en tynn stråle mens hurtigmikseren går på høy hastighet. Smak den ferdige majonesen til med fint salt.

Majonesen kan krydres etter smak med karri, whorchestershiresaus, tomatpure og friske, hakkede kryderurter. Crème fraiche kan røres i for å gjøre majonesen lettere.

Oppbevar majonesen i en beholder med lokk i kjøleskapet

Kommentarer

kommentarer