Denne sausen smaker så godt at man bare vil fylle på og fylle på, namm!

Ingredienser

30 g usaltet smør
1 løk, finhakket
175 g sopp, i tynne skiver
200 ml hvitvin
2 ts maisenna
½ ts sennep
50 ml crème fraiche
3 ss frisk hakket estragon
1 ts hvitvinseddik
Salt og nykvernet sort pepper

Slik gjøres det

Varm opp smøret i pannen og tilsett løken. Stek forsiktig i ca 5 minutter til den er myk, men ikke brun. Tilsett soppen og kok til saften begynner å renne. Tilsett vinen og la det småkoke i 2 – 3 minutter.

Bland sammen maisenna og sennep og bland inn 1 ss vann. Rør blandingen inn i soppblandingen og la det småkoke under konstant omrøring til sausen tykner.

Rør inn crème fraiche, estragon, eddik og smak til med salt og nykvernet sort pepper.

Så er det bare å helle over retter av laks, ørret, biff, kylling, poteter for å nevne noe.

Foto: Linn Woodward

Sjekk ut en annen soppsaus her: creamy-sause

Kommentarer

kommentarer