Ingredienser

1 løk
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 lite stykke frisk ingefær
2 ts karri
6 epler
1 ts sitronsaft
1 dl grønsakskraft
2 ss mangochutney
4 ss rosiner
salt

Slik gjøres det

Foto: Linn Woodward

Skrell løkene og skjær dem i tynne skiver. Skrell hvitløken og hakk den fint, riv ingefæren, det skal bli ca 1 ts.

Varm oljen i en gryte, og fres løk, hvitløk og ingefær en kort stund, uten at det tar farge. Tilsett karri og la det frese med, da frigjøres smaken best. Ta gryta av varmen.

Skyll eplene, og fjern blomst, stilk og kjernehus. (kan ta av skallet, valgfritt)
Skjær eplene i båter. Ha dem i gryten sammen med sitronsaft, kraften, mangochutney og rosiner.

La retten surre uten lokk ved svak varme 6-8 minutter. Tilsett evt. litt mer væske hvis det fordamper for mye. Smak til med salt.

Foto: Linn Woodward

Tips og ideer:

Velegnet til retter med svinekjøtt. Retten kan smakes med ytterligere til med litt kinesisk soyasaus. Den er også god til både fiskeretter, samt annen kjøtt og vegetar retter.

Kommentarer

kommentarer