Sommersolverv inntreffer på årets lengste dag, som er den dagen da Sola står høyest. Sommersolverv er definert som det tidspunktet på året da Jordens akse heller sterkest mot Sola. På den nordlige halvkule er sommersolverv mellom 20. og 22. juni, og på den sørlige halvkule mellom 20. og 22. desember. Det er vanlig å si at «Sola snur» ved sommersolverv.

Foto: Pixabay

I hagen etter den dagen, så slutter vekster å vokse mye, det går saktere og da er det mulig å klippe hekker og annet, men vent gjerne til sensommeren på grunn av insektene. Blader er veldig bra å legge på bed, under busker og hekker når vinteren kommer, den beskytter og den gir mye næring til vekster og jordlivet. Det kan være kjedelig å luke, men begynn tidlig for å holde ugresset nede. Gift er ikke noe alternativ, man dreper så mye, så ikke bruk det! Start tidlig på året når all frost er borte, hør på podkast eller musikk på øret så går det radig!

Det å ha en blomstereng med ugressplanter i hagen hjelper disse flotte insektene vi har, så spar en flekk for dem!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

En annen ting er å ikke ha robotgressklipper, de kutter gresset så kort at ingenting vokser opp for insektene som vi trenger for maten vår. Det at disse klipperne går på natten er jo helt på trynet, det er da dyr kommer frem og kan bli klippet av den. Så skal du ha en sånn, ikke la den gå på natten eller morgenkvisten! Klipp heller gresset med enten fosil eller elektrisk gressklipper og ikke for ofte!

Nå er vi i Juli og det er bare å holde på i hagen, det er en god terapi for helsa å være ute!

Kommentarer

kommentarer