Siden jeg har en stor rabarbraplante i hagen, så må man bruke den i forskjellige retter, og her kommer en smakelig pai.

Ingredienser

3-4 stilker rabarbra
3 egg
2 1/4 dl sukker
2 1/4 dl hvetemel
50 g smør
1/2 dl perlesukker
ca 1/2 dl malte mandler

Slik gjøres det

Pisk sammen egg, sukker og mel, rens og skjær rabarbraen i ca 2,5 cm tykke biter. Smør en form, ca 23 cm i diameter. “Strø” formen med de malte mandlene. Hell i deigen i formen og trykk deretter rabarbrabitene ganske lett ned i deigen. Strø over perlesukker og legg løvtynne smørskriver (helst meierismør, du kan bruke ostehøvel), oppå kaken.

Kaken stekes ved 180 grader i ca. 25 minutter.

Serveres varm, gjerne med en kule is eller pisket krem. Hva med å bruke kaffe-is og solbæris

Foto: Linn Woodward

Hva med å lage rabarbrachutney

Kommentarer

kommentarer