Runde, gode og lyse, lette til ost og marmelade, ca 35 rundstykker

Ingredienser

50 g gjær
50 g smør
7 dl vann
1 stort egg
1 ss salt
1 ss sukker
18-20 dl hvetemel (vel 1 kg)
valmuefrø

Slik gjøres det

Smuldre gjæren i en bolle, smelt smøret, hell over vannet, varmt til fingervarme (37 grader). Hell væsken over gjæren og rør om, tilsatt salt, sukker og ca 18 dl av hvetemelet + egget (hold unna litt til pensling).

Arbeid deigen litt, la den heve seg under plast ca 30 min. Sett ovnen på 225 grader.

Arbeid deigen smidig på mel strødd bord, del de i 3 like deler. Lag boller av hver del og sett ved side av hverandre i en smurt langpanne. La den heve tildekket ca 1/2 til 3/4 time. Pensle med egget og strø over valmuefrø.

Stek dem i ca. 20-25 minutter. Egner seg ypperlig til frysing.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer