Foto Linn Woodward

Denne herlige smaksoplevelsen må man få med seg. Sett av en dag og lag et festmåltid. 🙂

Ingredienser:

200 g Sopps fullkornpasta
150 g valgfri revet ost

Tomatsaus:

1 løk finhakket
2 hvitløksbåter finhakket
400 g hakkede tomater i boks
1 potte basilikum grov hakket
Olivenolje
Salt og pepper

Fyll:

200 g sjampinjonger skivede
200 g spinat
200 g fetaost smuldret
50 g soltørkede tomater hakket
Smør
Salt og pepper

Tomatsausen:

Fres løk og hvitløk i olivenolje i 5 minutter, tilsett hakkede tomater og la alt småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i basilikum og rør rundt.

Fyllet:

Stek soppen i litt smør i 5 minutter, ha i salt og tilsett spinat sånn at den “smelter” i. Smak til med salt og pepper.

Lag lasagne som dette:

Smør en passende form med smør eller olje, ha litt tomatsaus i bunnen, og deretter et lag med lasagne plater. Legg lasagneplater, tomatsaus og fyll lagvis. Ha på en klatt crème fraiche og strø over med med litt smuldret fetaost og hakkede soltørkede tomater mellom hvert lag. Avslutt med saus og ha revet ost på toppen.

Stek midt i ovnen i ca 40 minutter på 175 grader.

Kommentarer

kommentarer