Denne pizzaen smaker så digg at man behøver ikke å bestille take away, tar ikke allverdens tid å lage, hvorfor ikke lage den sammen. Bon apetit

Ingredienser

Pizzadeig

500 g hvetemel
12 g tørrgjær
½ ts salt
3 ½ dl lunket vann 37 grader
1 ss extra virgin olivenolje

Tomatsaus

200 g tomatpuré
½ ts salt
¼ ts pepper
½ ts sukker (Steviosa,  fås i helsekosten)
4 ss extra virgin olivenolje
2 ts timian eller andre ferske urter
½ stk finhakket rødløk
50 ml vann

Topping

3 ts estragon krydder eller fersk
4 ss extra virgin olivenolje
12 stk sopp etter sesong, ca. 60 g per person
¼ ts salt
¼ ts pepper
400 g  Revet Ost, velg en ostetype man liker

Slik gjøres det

PIZZADEIG

Start med deigen. Bland mel, salt og tørrgjær, tilsett lunket vann og kna grundig. Sørg for at deigen ikke er for myk.
Tilsett olivenolje og fortsette å kna til deigen er elastisk. Dekk deigen med et kjøkkenhåndkle og plasser den et varmt sted, til den har hevet til det dobbelte av sin opprinnelige størrelse. Ca 30-40 minutter.

Pizzadeigen er nå klar til å kjevles og formes til fire enmannspizzaer, eller til en stor en, valgfritt.
Forvarm ovnen, med stekebrettet inni, til 250 ºC.

Foto: Linn Woodward

TOMATSAUS

Bland tomatpuré, salt, pepper, sukker, olje, timian, finhakket rødløk og vann.

Foto: Linn woodward

Topping

Skjær eller riv sopp i tynne skiver eller strimler. Du kan også bruke de hele om du vil det. Bland med olivenolje, estragon, salt og pepper.

Foto: Linn Woodward

Spre et tynt lag med tomatsaus på de rå pizzabunnene, dryss på revet ost, og topp med sopp. Stek pizzaene, på det forvarmede brettet, på nederste rille i ovnen i 8 til 10 minutter, eller til pizzaene er gyllenbrune.  Serveres med pizzadressing

Foto: Linn Woodward

 

Kommentarer

kommentarer