Istedenfor kjøttdeig, så lar man grønsakene skinne i denne velsmakende og digge retten. En oppskrift og bilde fra Spar!

4 personer

Ingredienser

lasagneplater (kok de i en kjele med vann og litt olje i, så de blir myke.)
1 dl valgfri ost
salat og tomater

Grønsakssausen

1 squash
1 aubergine
1 rødløk
3 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1/2 ss tørket oregano
4 ss tomatpure
1 boks hermetiske tomater
salt og pepper

Slik gjøres det

Del opp squash, aubergine, rødløk og hvitløk i små terninger. Varm en stor stekepanne eller gryte med olje. Stek grønsakene så de får litt farge. Ha i oregano og tomatpure og la det steke noen minutter sammen med grønsakene. Tilsett hermetiske tomater, salt og pepper og la det koke i ca. 5-10 minutter.

Foto: Linn Woodward

Hvit saus, chevre bechamel

50 g smør
4 ss hvetemel
5 dl melk
250 g chevre ost
1 ss honning
salt og pepper

Slik gjøres det

Foto: Linn Woodward

Smelt smøret i en gryte, pisk inn melet. Spe med melk litt om gangen mens du pisker godt. La sausen koke på lav varme i ca 5 minutter. Del opp osten i mindre biter og ha den i sausen. Smaksett med honning, salt og pepper.

Smør en ildfast form med litt olje. Legg et lag lasagneplater i bunn, ha over litt hvit saus og grønsaker. Repeter dette lagvis. Det siste laget skal kun være hvit saus. Topp med revet ost. Stekes i ovnen i ca 40-45 minutter på 200 grader. La lasagnen hvile i 15 minutter. Server med salat og tomat.

Foto: Linn Woodward

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer