Det ligger en del oppskrifter på potetslat ute, nå har jeg funnet enn favoritt som blir laget flere ganger.
Ingredienser
800 g kokefaste småpoteter
1 finhakket sjalottløk
200 g kremost naturell
4-5 ss creme fraich
1 ts dijonsennep
1 ts honning
Finrevet skall fra en 1/2 sitron, helst økologisk
En håndfull finhakkede urter, som dill og gressløk
Salt
Pepper
Slik gjør du
Kok potetene møre i godt saltet vann.
Hell av vannet og la potetene kjøle seg ned.
Rør sammen sjalottløk, kremost, creme fraich, sennep, honning og sitronskall i en romslig bolle. Ha i en klype salt.
Del potetene i grove biter, og vend dem inn i dressingen sammen med urter. Rør godt rundt.
La salaten stå i kjøleskapet i et par timer slik at den får satt seg.
Den kan også lages kvelden før og stå i kjøleskapet over natten.