Det er noe med å steke, grille og bake i ovnen med alkohol. Det er en sånn vanvittig deilig duft, og for en smaksopplevelse. Alkoholen fordamper, men det gjør såvisst ikke smaken, så alle kan nyte maten 🙂

Her gir jeg deg en oppskrift på ørret med whisky … bare det i seg selv er jo sexy! 😉

Du trenger:

  • 2 ørret
  • 2 sjalottløk finhakket
  • 1 dl whisky
  • 2 ss smør
  • 1 ss oliven olje
  • viltkrydder

Krydre fisken med viltkrydder. Smelt smør og olje i en panne, ha i sjalottløk og stek i 5 minutter, legg i ørretene og stek 2 minutter og snu og stek i to minutter, hell i whisky og stek i 3 minutter. La den hvile i 5 minutter.

Foto: Linn Woodward

Server med kokte poteter, revet gullerot og slangeagurk,. Hell over en deilig, kremet sopp saus

Annet godt tilbehør til ørret er sitron, asparges, brekkbønner og dillpoteter.

Har du rester igjen dagen etter? Lag potatoskin med ørret.

Bak poteten i ovnen på ca 200 grader til skallet er sprøtt (ca 50 min). Stikk hull på potetene med en gaffel underveis. Kjøl ned potetene til du klarer å håndtere dem, og skjær deretter alle i to.

Grav ut innmaten med en skje uten å perforere skallet.

Smør innsiden av potene med smeltet smør og gi dem en rask runde til på høy varme i ovnene. Bare 3 – 4 minutter til du ser de begynner å bli brune i kantene og bli crispy.

Ta ut potetbåtene og fyll med ruccolasalat (eller bladpersille), krydre ørretrestene med salt og pepper, litt frisk dill og sitronsaft. og fyll båtene med blandingen. Benytt også gjerne remulade. Herlig, sofistikert junkfood som passer som fingremat til deilig drikke.

29409_smoked_trout_potato_skins

Bon appetit 😉

Lagre

Kommentarer

kommentarer