Denne digge retten fant jeg på Dagbladet godt.no Har bare en ting å si, den smaker himmelsk, mye godsaker av grønsaker sammen med pasta.

Ingredienser

solsikkeolje til steking
1 stk gul løk
4 fedd hvitløk
1 stk rødløk
1 stk brokkoli
400 g gulrot
0.5 ts chilipulver
1 boks hermetiske tomater 400 gram
1 ss balsamico kremet
1 ss tomatpuré
1 ss sitronsaft
1 ss timian
300 g fullkornspasta penne
olivenolje
1 boks crème fraîche

salt og nykvernet pepper
100 g ost revet, eks: parmesan, cheddar

smør til smøring av form

Slik gjøres det

Sett ovnen på 200 grader. Finhakk gul løk og hvitløk. Skjær rødløk i skiver og del brokkolien i små buketter. Skjær gulrot i terninger. Riv ost.

Varm solsikkeolje i en kjele, tilsett gul løk og stek til den har blitt myk og blank. Tilsett så halvparten av hvitløken, chilipulver og gulrotbiter og stek et par minutter til. Tilsett hermetiserte tomater, kremet balsamico, sitronsaft og tomatpuré og kok til sausen har tyknet litt, cirka 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta av platen og tilsett fersk timian.

Mens sausen småputrer koker du opp vann i en kjele. Tilsett pasta og kok den litt under halvparten av koketiden som er angitt på pakka. Når det er cirka 1 minutt igjen putter du oppi brokkolien. Renn så av vannet, tilsett litt olivenolje og sett til side. La det avkjøles litt.

Bland resten av hvitløken med crème fraîche. Bland sammen med pastaen og brokkolien.

Smør en ildfast form (cirka 16,5 x 25,5 centimeter). Legg lagvis pastablandingen, tomatsausen og rødløk. Avslutt med ost. Stekes i ovnen i cirka 10-15 minutter, til osten har smeltet og blitt gylden.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer