En romantisk novelle, noe med å pleie kjærligheten og alltid være der for hverandre og ikke ta hverandre for gitt!

Jeg har akkurat stått opp og sitter på terrassen i morgenkåpen og koser meg med en kopp urte-te. Følelsen av romantikk ligger i luften. Det er en deilig sommerdag med sol fra en skyfri himmel. Drømmemannen min har stått opp før meg og dratt på jobb. Jeg føler meg så lykkelig og forelsket her vi bor i et gammelt tre hus fra 1960 tallet. Hagen vår er så idyllisk med urtehage, granhekkbusk som beskytter oss mot vinden fra åkeren. Plommetreet, fire tuar som står i en klynge på gresset. Solbærbusken som snart er full av bær. Rognebær treet står der så høyt og prangende med de røde bærene som snart kommer og som man kan lage vin, syltetøy og gele av. Naboens høner og haner galer og klukker fornøyde i og utenfor buret. Ellers er det veldig mye fugleliv og flere ganger kommer skjærene og holder møter og som de snakker. Andre ganger ser vi grevlinger som går med raske skritt bortover åkeren og stopper og stirrer på oss før de så løper av gårde i et raskt tempo. Rådyr og elg kommer også på besøk, virkelig flotte dyr. Insektene som summer og koser seg med plantene og fuglene som synger, skulle nesten tro man bodde i en dyrepark. Det er noe med naturen og kunne bo så nærme og nyte både den og dyrelivet. Kattene vår trives godt og liker seg godt i gresset, blant urtene og i trærne. De jakter på mus og fugl men blir også ertet av skjærene. De fuglene er flinke til å erte, stjele og hakke på ting de kommer over, man skal ikke ha ting liggende ute for lenge for vips er det borte. Solen som skinner og varmer opp både menneskekropper og dyrekropper er deilig og det er så godt å kunne nyte sommeren nå som den er i full blomst. Flere vaser med nyplukkede blomster står ute på bordene, et askebeger for herren i huset og røkelse som lager røykskyer så vi kan holde myggen unna. Ja det er noe med sommeren og det er så godt å kunne sitte utover i sommernatten og nyte stillheten fra naturen og ha et glass kald hvitvin eller det man foretrekker for hånden.

Mens jeg sitter der og nyter sommermorgen hører jeg en lyd ned i hagen. Jeg reiser meg opp og ser en ung rev som graver i urtehagen. Plutselig høres et lite hyl og reven har en mus i munnen. Den reiser seg stolt og løper over åkeren. Ja, tenkte jeg, godt å bli kvitt de smågnagerne og setter med ned i stolen igjen og lukker øynene og nyter dagen. Kattene min hopper plutselig opp i fanget mitt og begynner å male. De maler så høyt at man nesten skulle tro de hadde en stor motor inni seg. Jeg stryker de over pelsen og kjenner varmen fra dem begge. De slikker seg på potene og blunker et par ganger til meg før de legger seg godt til rette og lukker øynene. Jeg stryker de begge på ryggen og de maler høyt.

herb

Jeg reiser meg opp etter å ha lagt kattene på sofabenken hvor de blir liggene og går inn huset og får på meg en sommer kjole og så går jeg sakte over gresset barbeint ned til urtehagen med en kurv under armen og en saks i hånden. Deilige å kunne kjenne gresset under føttene. Jeg setter med ned på huk og setter kurven ned ved siden av meg og begynner å klippe de forskjellige urtene. Basilikum, oregano, timian, gressløk, sitronmelisse og mens jeg driver på med det hører jeg noen lyder fra furutreet.

To ekorn løper etter hverandre, hopper fra gren til gren og løper igjen. Sånn holder de på en liten stund før de stopper opp og setter seg ved siden av hverandre og titter nysgjerrig på meg. Jeg tenker på snipp og snapp i Disney filmene og må flire for de er jo så morsomme og søte.

Plutselig står det to store elger og en liten i åkeren en meter fra hvor jeg sitter på huk. De står der og ser så elegante ut, en liten familie på tre. De leter etter mat og moren snur seg flere ganger for å følge med på føllet som virket så engstlig og søt. Den kunne ikke være så gammel tenker jeg der jeg sitter så musestille så at de ikke får snusen på meg. De går grasiøse og stille bortover åkeren mot skogen. De stopper opp og gir hverandre kjærlige blikk og hannen tar mulen mot nakken på hunnen og små biter henne. Dyreriket virket så romantiske i dag og jeg smiler for meg selv og storkoser meg i hagen vår. Jeg gleder meg til mannen min kommer hjem så vi kan feire bryllupsdagen vår. Jeg skal lage deilig lammestek med urtene fra hagen og en deilige sjokolademousse til dessert med sitronmelisse på toppen. God rødvin hadde blitt kjøpt inn. Vi skal spise i urtehagen hvor jeg har dekket til to på det lille runde bordet med to stoler. Der er det gode lukter fra urtene, insekter som summer og et fugleliv som lager et natur orkester. Det vil bli en fin måte og feire bryllupsdagen på. Ekornene kom plutselig løpende nedover stammen og løp i en fart ut i åkeren. De har så nydelige farger på pelsen og virker så utrolige søte. Etter å ha fylt opp kurven med urter går jeg mot huset for å forberede maten. Mens jeg driver på inne på kjøkkenet hører jeg en bil komme kjørende. Jeg ser ut av vinduet og ser drømmemannen min kjøre inn i garasjen. Jeg smiler for meg selv og tenker på ettermiddagen og kvelden vi har foran oss, bare oss to i hagen hvor vi kan nyte deilige lukter av naturen, maten og hverandre.

rkt056-093

Da mannen min kommer inn har han med seg en bukett røde roser og gir meg et langt kyss og en god klem og sier: – Gratulerer med bryllupsdagen jenta mi.

Jeg svarer han tilbake og takker for de nydelige blomstene og setter dem i vann.

– Her lukter det godt, sier han og blunker til meg.

– Hyggelig å høre, svarer jeg og gliser mot han. – Jeg har dekket bordet i urtehagen.

Han nikker til svar og går for å ta seg en dusj etter en lang arbeidsdag.

Vi står ute i hagen og drikker Cava og skåler for livet vårt og nyter hagen og været. Så er det på tide å spise den gode maten jeg har laget. Vi setter oss ned og forsyner oss med mat og drikke og skåler igjen for det gode livet vi har sammen og alt det man kan gjøre i en romantisk hage….

Lagre

Lagre

Kommentarer

kommentarer