Purkeburger

Enkel, frisk og usedvanlig smakfullt!

Ingredienser

500 gram kvernet svinekjøtt med rundt 20-30 prosent fett
1 egg
1 fedd knust hvitløk
1/2 sjalottløk
1/2 ts malt svart pepper
1 ts salt
1/2 ts koriander

Eplesalat

1 ts dijonnsennep
1 ts grønn tabasko eller jalapenosaus
1 eple
1/2 agurk
2 dl creme fraiche
1 fedd knust hvitløk

Burgerbrød, karse og chillisaus

Slik gjøres det

Bland alle ingrediensene til farsen. Rull store boller og trykk ut til burgere. Grilles på høy varme på hver side til de er gylne. Legg dem litt på siden av grillristen og la dem steke ferdig der. Svinekjøttet bør gjennomstekes, det blir uansett saftig hvis det inneholder nok fett. Kan også stekes på plata eller grilles i ovnen når det ikke er grillvær.

Bland sammen sennep, tabasco/jalapenosaus og creme fraiche. Smak til med salt og nykvernet svart pepper. Vend inn eple og agurk i små terninger og hvitløken.

Anrett ved å legge en god skje eplesalat på hvert brød, topp med burgeren, litt karse og chillisaus og legg på brødtoppen og ta deg en skikkelig jafs og nyt 😉

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer