Pizzadeig oppskrift
320g/ca 5 dl Pizzamel Tipo 0 Pulcinella – Molini Ambrosio
1/2 ts salt
1 liten pose tørr pizza gjær
2 ss olje
2 dl lunkent vann (ca 38 grader)
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Legg litt mel på toppen av deigen og la den heve i 30 40 minutter, det er også mulig å lage den dagen før og la den være i kjøleskapet natten over.
![](https://linn.gudinne.no/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20231215_180753643-1024x768.jpg)
![](https://linn.gudinne.no/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20231215_183206033-1024x768.jpg)
Så smører man på pizzasaus
![](https://linn.gudinne.no/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20231215_180836268-1024x768.jpg)
Tomatsaus
2 ss olje
2 hvitløk fedd
1 rød løk
1 hakkede tomater i boks
1 potte bassilikum
1 ss tørr oregano
Ha olje i en kasserolle og fyll opp ingrediensene og små kok i 20 minutter.
![](https://linn.gudinne.no/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20231215_180808892-1024x768.jpg)
Så legger man på tomatsausen
Så har man på skivede gorgonzola ost, revet Parmesan, grønne eller sorte oliven,valgfritt, man kan ha begge deler, basilikum blader og avslutt med å krydre oregano på toppen.
![](https://linn.gudinne.no/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20231215_190127724-1024x768.jpg)
Stekes ved 250 grader i 15 minutter.
![](https://linn.gudinne.no/wp-content/uploads/2024/01/IMG_20231215_193633273-1024x768.jpg)
Sjekk ut nettbutikken italiafavoritter hvor man får kjøpt italienske matvarer.