Pizzadeig oppskrift
320g/ca 5 dl Pizzamel Tipo 0 Pulcinella – Molini Ambrosio
1/2 ts salt
1 liten pose tørr pizza gjær
2 ss olje
2 dl lunkent vann (ca 38 grader)
Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin i 5 minutter. Legg litt mel på toppen av deigen og la den heve i 30 40 minutter, det er også mulig å lage den dagen før og la den være i kjøleskapet natten over.
Så smører man på pizzasaus
Tomatsaus
2 ss olje
2 hvitløk fedd
1 rød løk
1 hakkede tomater i boks
1 potte bassilikum
1 ss tørr oregano
Ha olje i en kasserolle og fyll opp ingrediensene og små kok i 20 minutter.
Så legger man på tomatsausen
Så har man på skivede gorgonzola ost, revet Parmesan, grønne eller sorte oliven,valgfritt, man kan ha begge deler, basilikum blader og avslutt med å krydre oregano på toppen.
Stekes ved 250 grader i 15 minutter.
Sjekk ut nettbutikken italiafavoritter hvor man får kjøpt italienske matvarer.