Det er et eller annet med vegetar, jeg synes det smaker såå digg og her kommer det en oppskrift. 4 porsjoner.

Ingredienser

1 stk grovhakket løk
1 ss meierismør
4 stk gulrøtter
200 gr sellerirot
1 stk paprika
1 boks hermetiske tomat (hele eller hakkede)
½ dl tomatpuré
1 stk grønnsaksbuljongterning
3 dl Lettmelk 1,0 % fett
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
1 ts tørket oreganokrydder
9 stk lasagneplater av fullkorn
2 beger Cottage Cheese Original (á 250g)
2 dl revet Jarlsberg, Lettost 16% fett (ev. annen magrere ost)

Slik gjøres det

Forvarm stekeovnen til 225 °C.

Smelt smør i en varm stekepanne, og stek løk. Skrell gulrøtter og sellerirot, og skjær de i små biter eller gjerne riv dem med rivjern. Kutt paprika i terninger. Ha alt over i pannen sammen med løken.

Rør i hermetiske tomater, tomatpuré, smuldret buljongterning, melk, salt, pepper og oregano. La sausen koke opp, og la den koke i minst 5 minutter.

Legg grønnsakssaus, lasagneplater og cottage cheese lagvis i den ildfaste formen. Avslutt med saus og strø over revet ost. Stek i nedre del av ovnen i ca. 30 minutter.

Foto: Linn Woodward

Tilbehøret:

Skyll salat godt i kaldt vann. La vannet renne av bladene før du river dem opp i passe biter. Kutt agurk og paprika i staver og rødløk i tynne skiver.

Server fullkornlasagnen sammen med den friske salaten.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer