Jeg elsker det meksikanske kjøkken, så mye herlige smaker. Jeg bruker tortilla lefser. Kutter opp paprika, salatblader, tomater og løk. Revet slangeagurk og revet ost. Guacamole og tomat salsa ved siden av. Stekt kjøttdeig.

Ha olje i en gryte, ha i kuttet løk og hvitløk, stek i 5 minuter, så ha i kjøttdeigen og rør rundt og så ha i 3 ss krydderet mex mix: Bland sammmen : 2 ss paprika, 2 ss spiskummen, 1 ss koriander, 2 ts hvitløkspulver, 3 ts oregano, 3 ts kajennepepper, 1 ts timian. Så ha i litt vann og stek kjøttet til det er gjennomstekt.

Ingredienser til tomat salsa

1/2 kilo gode tomater
1 stor gul løk
1-2 grønne chilli
1 potte koriander
3 lime
havsalt

Slik gjøres det

Ha alt i en food processor og bland godt. Ha den så i en gryte og kok den til den blir tykk. Avkjøl.

Guacamole

Ingredienser

2 avokado
1 hvitløk
1 tomat
1 potte koriander
1 ss peanøtt olje

Slik gjøres det

Ha alt i en food processor og miks godt. For å bevare fargen, ha i stenen.

Foto: Linn Woodward

Historien

Taco er en tradisjonell meksikansk matrett som består av en rullet og foldet mais-tortilla fylt med krydret kjøtt og diverse grønnsaker, det finnes også taco uten kjøtt. Ifølge Real Academia Española betyr ordet taco en plugg (rullet papir brukt for å tette et hull). En taco er normalt servert på en flat tortilla som har blitt varmet opp på en såkalt comalovn; siden tortillaen fremdeles er myk, kan den foldes eller rulles for å gjøre det lettere å spise den. En annen tradisjonell variant er taco dorado (fritert taco), hvor en fylt tortilla blir rullet sammen og fritert til den er sprø.

Taco har blitt en populær matrett utenfor Mexico. En av de mest kjente variantene er i skjell, noe som er helt ukjent i Mexico.

Kommentarer

kommentarer