Kan anbefale å bruke den som kraft i sauser, supper og  gryter.  Buljongdrikk, (Ta litt under en matskje og bland i kokende vann og rør rundt, smaker digg)  smør den på skiva og på pølsa.  Veganere kan også bruke dette produktet.

En mørk tjærelignende substans laget av gjærekstrakt, full av B-vitaminer og salt og som har vært britenes favoritt og britenes alt-annet-enn-favoritt i mer enn 100 år.

Historie

Det så dagens lys i 1902, og var et biprodukt fra bryggeribransjen. På en fabrikk i Burton upon Trent i Staffordshire fremstilte de denne sorte seige massen og solgte det først på leirkrukker og senere på glass.

Produktet ble brukt som næring til barn, næring til eldre og næring til de midt imellom som trengte noe ekstra. For eksempel gjennom to verdenskriger og i andre trange tider da det var matmangel.

Marmite er brukt til å behandle enkelte former for anemi, det er brukt på underernærte Malaria-pasienter – og er såpass spesielt i smaken at denne korrespondenten klarer ikke å være verken nøytral eller objektiv – men synes det smaker grusomt. Litt som en spiseskje salt, iblandet tjære.

PS. Er usikker om det er mulig å få kjøpt  i Norge, kanskje Jacobs, ellers er det bare å bestille på E-Bay.

Kommentarer

kommentarer