Det er noe med pasta. Jeg bare elsker det og det er heller ikke avansert. Denne her smaker bare så namme nam, så denne er verdt å lage. Bon apetit. Oppskriften kommer fra boken Nigella Lawsen, smak av sommer.

4 personer

Ingredienser

6 ss olivenolje, extra virgin

3 fedd hvitløk i tynne skiver

400 g hakkede hermetiske tomater

1 1/4 dl kraft (hjemmelaget eller kjøpt i butikk)

1 bunt flatbladet persille, grovhakket

salt og pepper

500 g rigatoni (store, riflete hule pastarør)

Slik gjøres det

Kok pastaen i en stor kjele med vann, olje og salt til aldente, smak deg frem.

I mellomtiden lager du sausen. Varm oljen i en gryte og surr hvitløken forsiktig på lav til middels tempratur. Når den begynner å bli gyllen – pass på at det ikke blir brent – har du i tomatene og øker varmen. Rør inn kraften og la det boble i vei til sausen har kokt inn og er ganske klumpete og blank, det tar ca 10 minutter. Ta gryta av plata og sett til side, ha i den hakkede persillen og smak til med salt og pepper. Når pastarørene er ferdig kokt, lar du dem renne av og heller over sausen i gryta, bland alt godt sammen og server straks.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer