Denne retten er bare så rask å lage og den smaker himmelsk

4 porsjoner

Ingredienser

4 franskbrød
Tomatpure
Tomat relish (sjekk oppskrift under)
60 g smør
8 vårløk grovt hakket
125 g myk ost
125 g cheddar ost revet
1 ts fersk gressløk

Slik gjøres det

Kjær brødet på siden så det blir en lomme, smør på tomatpure og ha i tomat relish.

Smelt smøret i en liten kasserolle og ha i hakkede vårløk. Stek dem til de blir gylne. Ta til side og la det avkjøles.

Ha den myke osten i en blender og kjør, så ha i vårløk og smøret, ha i revet ost og gressløk, kjør og bland det godt. Smak til med salt og pepper.

Smør den over tomat relishen og klem brødet sammen, pakk dem inn aluminumsfolie og ha det på grillen i ca 10-15 minutter. I ovnen på 200 grader i 15 minutter.

Server med salat blader og friske urter.

Foto: Linn Woodward

Tomat relish

Ingredienser

2 kg modne tomater / tomat i boks
250 gram løk
2 stangselleri
150 g farin (Stevia, det står på pakken hvor mye man skal bruke)
4 dl sylteeddik
2 ss hele gule sennepsfrø
2 stilker timian
1 1/2 ss grov salt

Foto: Linn Woodward

Slik gjøres det

Skåld tomatene, flå den, ta ut kjernene og skjær tomatkjøttet i mindre biter. Legg tomatkjøttet i en sikt 1 time, så litt av væsken kan renne av.

Skrell løkene og hakk dem fint. Skjær bladene av stang sellerien og dra av de grove stengene. Hakk de fint.

Ha tomatene i en gryte. Tilsett løk, stangsellerien, sukker, eddik, sennepsfrø, timian blader og salt.

Kok relishen opp og la den småkoke uten lokk i ca 30 minutter, til den begynner å tykne. Rør i relishen med jevne mellomrom, så den ikke brenner seg fast.

Ta gryten av varmen og ha i skålede glass med lokk, la den avkjøles før man setter den i kjølespaket.

Kommentarer

kommentarer