På denne årstiden når det er kaldt, trist og tidlig mørkt, smaker supper så godt og denne her er så vidunderlig, anbefales å lage, namme nam 🙂

Ingredienser

50 g smør
1 stk gul løk
1 stk purre
4 stk melne poteter
1 ts oregano
1 ss garlic paste
1 ss hvitvin eddik
5 dl grønsak kraft
3 dl melk
2 dl fløte
1 dl crème fraiche
1 ts salt
2 dl revet parmesan

Foto: Linn Woodward

Slik gjøres det

Hakk løk og purre. Skrell poteter og skjær i terninger.

Varm en medium stor kasserolle og fres løk, purre og poteter i smør i 2-3 minutter uten at det får farge. Tilsett oregano og garlic paste mot slutten.

Tilsett hvitvin eddik, grønsak kraft, melk, fløte, crème fraiche og salt. Kok i 20 minutter, eller til potetene er myke.

Tilsett osten og miks suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne suppen med urter, chili flakes og hvitløksbrød

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer