Oppskrift Fish 'n' chips

Fish ‘n’ chips er en klassisk rett, og en deilig sofistikert form for junk food. Oppskriften du får her er en oppgradert variant med frisk ertestuing og eksotisk karrisaus – et ypperlig tilbehør til den litt fete fisken og de crispy poteten. Vel bekomme 🙂

Guiness batter til fish ‘n’ chips

  • 1 halvliter Guinness øl
  • 1 ts. bakepulver
  • 1 ts. salt
  • ½ ts svart malt pepper
  • 1 egg
  • mel

Slik gjøres det

I en stor bolle, ha i øl, bakepulver, salt, pepper, og egg
Med en visp, ha i melet og visp til den blir grøtaktig.

Man kan bruke hva som helst innen hvit fisk. Salt og pepre fisken, pakk den i mel, så ha den i batteren.

Ha  en del rapsolje i en kjele, varm opp oljen til den småryker, sett ned varmen og ha i fisken, og stek i 3 minutter ,snu den og så 3 minutter til.  Legg den på en tallerken med papir og la den hvile i noen minutter.

img_20161125_185243
Foto: Linn Woodward

Curry sauce

  • 2 løk grovhakk
  • 5 hvitløksbåter grovhakk
  • 2 gulrøtter grovhakk
  • olivenolje
  • 3 store teskje currypulver
  • 3 ss maizenna
  • 2 ss mango chutney
  • 2 ss hvitvinseddik
  • soyasaus

Slik gjøres det

Skrell og grovhakk løk, hvitløk og gulrøtter. Ha i en del olje i en stor panne på middels varme, tilsett hakket grønnsaker og kok i 20 minutter, rør om av og til. Rør inn karri, maizenna, og mango chutney, deretter gradvis rør inn eddik og 350 ml kokende vann. Småkok i 5 minutter for å tykne. Bruk en stavmikser for å få en kremet saus, smak til med soyasaus

Foto: Linn Woodward

Ertestuing

  • 500 g fersk eller frosen erter
  • 50 gram usaltet smør
  • 15 gram fersk mintblader finhakk

Slik gjøres det

Kok ertene i en kjele med vann og en klype salt til de er møre. Sil av vannet og ha det tilbake i gryten sammen med smøret og minten, bruk en stavmikser og mos til en grøt.

img_20160415_181022
Foto: Linn Woodward

Potetchips

  • 6 poteter
  • Salt og pepper
  • Olje til steking

Slik gjøres det

Vask den og skjær dem i båter, legg dem i vann i 30 minutter, småkok i fem minutter, legg dem i en langpanne med olje og krydre med det man liker, bak i ovnen i 30 minutter på 200 grader.

Bon apetit 🙂

fish-chips

Lagre

Kommentarer

kommentarer