Ingredienser

Fiskepinner

180 gram fisk per person
salt
4 dl hvetemel
2 egg
2 dl brødrasp/Griljermel
olje til steking

Slik gjøres det

Kutt fisken i passe store biter, tilsett salt. Lag tre skåler; en med mel, en med vispet egg og en med brødrasp/griljermel. Salt fisken først. Rull fiskebitene først i mel, deretter i egg og tilslutt i brødrasp/grilermel. Varm opp stekepanne, ha i olje og stek fisken på begge sider til den er gyllenbrun.

Bakte poteter

Ingredienser

2-3 store poteter
2-3 ss olje til steking
salt
2 kvister timian
2 hvitløksfedd

Slik gjøres det

Foto: Linn Woodward

Vask dem og skjær dem i båter, eller i to hvis de er små). La dem ligge i en bolle i kaldt vann i en halvtime, så gi dem et oppkok i 5 minutter. Så legg dem i en langpanne med salt og olje og vend potetene i dette. Dryss over finhakket timian. Knus hvitløkfeddene ved å presse de mot benken med håndflaten, legg de i langpannen sammen med potetene. Stek potene på 180-200 grader til de er gyllenbrune, (ca 30 minutter). Vend potene jevnlig under steking.

Server med currysaus og ertestuing, sjekk ut oppskriftene her: fish-n-chips/

Foto: Linn Woodward

Tips: Fiskepinner kan lages av mange typer fisk, for eksempel torsk, brosme, kveite, laks og ørret. Hvis du har mye fisk, kan du lage mange fiskepinner og fryse de ned. Frys dem ned vher for seg på en brett, så de ikke kleber seg sammen. Når de er frosset, kan de legges over i bokser. La dem tine slik du fryste dem inn, ellers vil de klebe seg sammen.

Kommentarer

kommentarer