Ingredienser

1 grillet kylling
1 liten salathode
1 avocado
100 g bacon i skiver
1 rød paprika
Saus

50 g majones
1 dl creme fraice
4 ss klippet gressløk
1 ss klippet mynte
1 ss sitronsaft
salt
hvit pepper

Slik gjøres det

Rør majones og creme fraice sammen med de finklippede krydderurtene. Smak sausen til med sitronsaft, salt og pepper. Tilsett eventuelt 1 ss vann hvis sausen virker for tykk.

Stek baconskivene sprø i en tørr stekepanne og legg dem til avkjøling på fettsugende papir. Knus baconet.

Skyll og tørk salatbladene. Skjær eller riv dem i strimler. Skjær avocadoen over på langs, ta ut steinen og ta av skallet. Skjær avocadoen i tynne skiver.

Legg så salaten og avocadoen i en bolle, skjær biter fra kyllingene og ha det oppi, så heller man sausen over, pynt med knust bacon og skivede paprika og server sammen med pariserloff smurt med hvitløk smør. Namme man!

Historie

Amerikansk kylling salat også kalt Cobbsalat er en amerikansk hage salat laget av hakket salat (isbergsalat, Engelskkarse, endivie og romanosalat)

Ulike historier forteller hvordan salaten ble oppfunnet.[3] En sier at den ble til i 1938 på Hollywood Brown Derby-restauranten, hvor den ble en signaturrett.[3] Den er oppkalt etter restaurantens eier, Robert Howard Cobb.[4] Historiene varierer om salaten ble oppfunnet av Cobb eller av kokken hans, Paul J. Posti. Legenden er at Cobb ikke hadde spist før nær midnatt, og så blandet han sammen rester han fant på kjøkkenet, sammen med litt bacon tilberedt av kokken, og slengte det sammen med den franske dressingen deres.[5]

En annen versjon av kreasjonen er at Robert Kreis, kjøkkensjef på restauranten, skapte salaten i 1929 (året hvor Brown Derby’s Hollywood-lokasjon åpnet) og ga den navnet til ære for Cobb.[6] Den samme kilden bekrefter at 1937 var den rapporterte datoen for versjonen nevnt ovenfor, med Cobb som laget salaten.[6]

En annen versjon antyder at salaten raskt ble arrangert fra rester av Cobb for showman og teatereier Sid Grauman. Den ble hakket fint, fordi Grauman nettopp hadde fått utført tannarbeid og kunne ikke tygge godt.

Kommentarer

kommentarer