Denne retten passer godt til frokost, lunsj, middag og kvelds. Hvis man vil ha det vegetarisk, kutt ut kjøttet og ha i andre grønsaker man liker.

Inngredienser

2 egg pisket
løk
hvitløk
chilli
sopp
ost (valgfritt)
bacon/pølse, annet kjøtt man foretrekker eller uten
krydder: basilikum og oregano
2 brød

Slik gjøres det

Bruk en liten stekepanne, ha i litt olivenolje, ha i de kuttede inngrediensene, ikke osten, og krydrene, stek i ca 5 minutter til det er brunet. Ta ut og legg på en tallerken, ha i de piskede eggene og stek i et par minutter, så drar du stekespaden i røren så det blir litt tekstur,  så har man på de stekte ingrediensene og stek i et par minutter.  Sett ovnen på grillen til 200 grader, ta stekepannen av plata og ha på ostebiter og grill det til det nesten smelter. Rist brødet i brødristeren. Server brødet med omletten på.

Foto: Linn Woodward

Historien om omeletten

Omelett er en eggebasert matrett som både kan være enkel og innviklet. Ordet har opphav i fransk, og omeletter blir ofte regnet som en del av det klassiske franske kjøkkenet.

Den enkleste typen omelett er vispa egg tilsatt med krydder som blir steikt i en panne. For å gjøre måltidet fyldigere kan en tilsette andre ingredienser, som melk, grønnsaker, kjøtt og smakstilsetninger. Hvordan røra blir vispa har også mye å si for den ferdige omeletten. Det skal være bedre å bruke en gaffel enn en visp for å piske egga, slik at eggehviten holder seg sammen og omeletten blir luftig.

Kommentarer

kommentarer