Spagetti “Arabiata” med pikant tomatsaus

Her kommer en herlig smaksoplevelse som bare må nytes og hvorfor ikke gjøre det sammen med partneren 😉

Foto: Linn Woodward

2 personer

Ingredienser

200 g spagetti (eller litt mindre av hvor mye spagetti man vil ha)
1 ss salt pr liter kokevann
1 ss olivenolje
2 ss smør
1/2 dl olivenolje
2 sterke røde chillier
4 fedd hakket hvitløk
1 boks flådde tomater (4 dl)
1 ts salt
1 ts timian
1 ts sukker (Sukrin, steviosa eller honning)
2 dl basilikum
1 dl revet paramasan

Slik gjøres det

Kok spagetti i 9 minutter med 1 ss salt og 1 ss olje. Spar på noe av pastavannet, sil pastaen og ha tilbake i kjelen med 2 ss smør og 2 ss pastavann.

Varm en kjele med olivenolje, fres hakked chili i oljen sammen hvitløk i 1 minutt. Tilsett løk og fres i 1 minutt, ha i hakkede flådde tomater, salt, timian og sukker og kok i 5 minutter.
Bland kokt spagetti med sausen, ha blader av friske basilikum og revet parmasanost over og server. Bon Apetit 🙂

En av rettene jeg har laget fra kokeboken Bent Stiansen, Alene hjemme

Kommentarer

kommentarer