sml_d21109f2_1425910772

Ost er noe av det beste jeg vet. Jeg elsker smaken, og jeg spiser det både alene og sammen med annen mat. Denne deilige biffen med stilton er himmelsk deilig, og ja, rent sexy om jeg får si det selv 😉

Til denne oppskriften trenger du:

 • 4 biffer (100-175 gram ytrefilet eller entrecote)
 • 100 gram stilton
 • 25 gram smør
 • 50-70 gram hakkede valnøtter
 • pepper

Ha osten i en bolle og bruk en gaffel til å bryte det opp, ha i smøret og valnøttene og bland godt, smak til med salt og pepper.

Ha filetene på en grillrist og pepre mye, grill den i ovnen i 5-15 minutter, snu de rundt ofte.

Ta ut filetene, legg på osteblandingen og press det ned med en kniv. Grill i noen minutter hvor man ser at osten har smeltet og man ser det bobler. Server varmt. Sammen med små kokte poteter/stekte eller bakte, favorittgrønsaker, stekte småpølser og en kremet saus:

Kremet soppsaus:

 • 25 gram smør
 • 2 charlottløk finhakk
 • 3 kantareller/ champinjong finhakk
 • 1 ss mel
 • 1 dl sherry
 • 3 dl matfløte
 • 2 ss revet parmasan

Smelt smør i en gryte, ha i charlottløk og sopp, la det steke i 5 minutter, så ha i melet, rør rundt, så ha i sherry, småkok i 5 minutter. Ha så i fløten og små kok i 5 minutter. Ha i osten og smak til med salt og pepper.

Bon apetit 😉

stilton-steak

Lagre

Kommentarer

kommentarer