Denne suppen glir fort ned, den varmer både ganen og magen med en vanvittig digg smak, man vil bare ha mer.

Personer: 4-6
Tilbredning: 10 minutter
Koketid: 25 minutter

Ingredienser

15 g tørket sopp
2,1 liter kyllingkraft
2 ss soyasaus
2 ss sake, (risbrennevin)
eller tørr sherry
1 frisk chillipepper uten frø eller med, valgfritt,
svært finhakket
5 cm ingefærrot, skrellet og svært finstrimlet
1 ts mykt brunt sukker
ca 250 g skinnfri og benfri kokt kylling,
svært finstrimlet
6 vårløk, finstrimlet
2 gulerøtter, revet
salt og pepper
friske korianderblader til pynt, valgfritt

Slik gjøres det

Legg soppen i en bolle med varmt vann i ca 20 minutter. Hell av vannet og ta vare på det.
Skjær soppen i tynne strimler.

Kok opp kyllingkraften ved middels varme i en stor kaserolle. Tilsett vannet fra soppen, soyasaus, sake eller sherry, chilli, ingefær og sukker. Skru ned varmen, ha i soppen og la det småkoke i 2 minutter.

Tilsett kyllingkjøtt, vårløk og gulerøtter og la det småkoke i 5 minutter til.

Krydre med salt og pepper etter smak og server suppen varm, pyntet med korianderblader.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer