Lammeboller i kremet tomatsaus

Denne retten her er bare så smakelig, har hatt den flere ganger, har bare en ting å si, yummy! 🙂

Ingredienser

Lammeboller

500 g kjøttdeig av lam, eventuelt annen kjøttdeig
1 ss finrevet frisk ingefær
2 fedd hvitløk, finhakket
3/4 ts knust spisskummen
3/4 ts knuste korianderfrø
1/2 dl frisk koriander
1/2 dl hakket bladpersille
1 egg
salt og kvernet pepper
smør og/eller olje til steking

Saus

1 sjalottløk, finhakket
1–2 hvitløkfedd
2–3 ts garam masala
1 boks gode, knuste tomater
2 dl fløte/matfløte
frisk koriander

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene til lammebollene. Krydre med salt og pepper. Stek en liten prøve og juster smaken etter behov. Form farsen til valnøttstore boller og brun bollene i en stor stekepanne.

Ta bollene ut av pannen så lenge. Ikke vask pannen, men slå eventuelt ut litt av stekefettet. Fres sjalottløk og hvitløk i pannen. Tilsett garam masala og knuste tomater. La sausen småkoke i 5 minutter. Tilsett fløte, litt salt og pepper, la sausen småputre i 5 minutter til.

Kjør sausen jevn med en stavmikser og legg bollene i sausen. La lammebollene trekke i sausen i 10 minutter, eller til bollene er gjennomstekt.

Til servering

Pasta: penne / skruer, valgfritt
Finsnittet rødløk og hakket koriander

Fot: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer