Sol og regn om hverandre, det er sommer i Norge. Men burde man klage med et så frodig landskap som vi har. Sommeren varer ikke særlig lenge, like plutselig som sommeren er her, så kommer høsten og vinteren og det kan være noen sure måneder. Men nå skal vi snakke om sommer. Vi som ikke reiser til Syden, men som vil være hjemme i vårt eget land og feriere. Tenk på hva man kan gjøre, klippe gresset, klippe hekken, rydde i hagen, vaske bilen etc,etc.

Men vi skal ikke gjøre sånt arbeid, men heller leie inn en skikkelig kjekkas som kan gjøre alle disse tingene for deg, mens du sitter i sola i bikini og drikker Sangria, en spansk drikk av diverse alkoholvarer, eller annen drikk man foretrekker og nyter synet av den deilige muskuløse og hårete mannen som jobber så svetten siler av ham. Mens du lurer på om han vil gi deg en massasje etter all jobbing.

Du sitter der og drømmer og tenker på alle som kjører til stranda for å bade men der er det så fult av folk som går oppi hverandre at det blir bare mas og kjas. Så du tar heller å kjøler deg ned med hageslangen istedenfor, kaldt og herlig, hvis man liker det.
Det beste var om man hadde et basseng, men alle har ikke råd til det, så da blir det “den hageslangen” på oss fattige.

Endelig er det ferie, den du har gledet deg til så lenge. Du skal på hytta med familien. Men før dere drar skal dere pakke og krangle med ungene fordi de skal ha med nesten hele rommet sitt og når du endelig får roa dem, begynner kona å klage på klærne dine og andre ting. Du gir blanke i det fordi du vil på hytta.
Endelig sitter dere i bilen og alt er så herlig, til og med været. Men gleden varer ikke lenge, for plutselig blir det en lang kø og den varer i evigheter, og ungene klager på at de skal tisse hele tiden, fordi de har drukket så mye brus, som du har gitt dem for at det skal være stille i bilen. Så er køen endelig borte og du kjører i rask fart mot hytta.

Men du vet hvordan farten på norske veier er, før du vet ordet av det har du en politibil bak deg. Så du må stoppe og høre på den dusten og få bot, og du tenker, er dette en velfortjent ferie?
Endelig kan du kjøre og du kommer fram til hytta i et godt humør og det skal bli så deilig med ferie, tenker du. Men da du åpner front døren, er det vannlekkasje i hele hytta.

Dere står der og vet ikke helt hva dere skal gjøre og du er drit forbanna og banner om hverandre og har lyst til å drepe alt som står i veien for deg. Men da inviterer de hyggelig naboene deres til å ligge i en lavo som de har i hagen.
Lavo tenker du sarkastisk. Skal vi liksom ligge i lavo, vi som har så fin hytte?
Men dere tar imot tilbudet. For jobben i hytta må gjøres raskt.

Da jobben er unnagjort, sitter du og kona og slapper av i skumringen, mens barna sover. Dere koser dere med rødvin og du tenker, denne ferien startet kanskje ikke så ille allikevel 😀

Kommentarer

kommentarer