Kjøp mellom 300 og 500 gram god honning, og ca 300 gram frisk ingefær. Jo friskere ingefæren er, jo mer fruktaktig smak og lukt har den. Etterhvert som den tørker blir den bitrere og kraftigere. Skrell og skjær ingefæren i tynne skiver. Putt skivene i et glass.

Varm honningen forsiktig i vannbad til den er flytende. Hell honningen over ingefærskivene og rør forsiktig med f.eks. en kinesisk spisepinne slik at alle luftbobler slipper ut. Pass på at ingefærskivene er skikkelig dekket av honning.

Du vil se at honningen blir tynnere ettersom saften trekkes ut av den friske ingefæren. La honningen trekke i romtemperatur i ca en uke før du siler fra ingefærskivene. Oppbevares i kjøleskapet har den svært god holdbarhet.

Honningen smaker av ingefær og er herlig i te eller rett fra glasset. Ingefærskivene kan brukes som krydder eller spises som godteri.

Ingefær brukes i naturmedisin i massasje- og duftolje, mot muskelverk, nervøsitet og smerter, leddgikt og reumatisme. Den er også utbredt brukt mot diare, kolikk, kvalme, reisesyke, hoste, heshet, kolesterol, sår hals og tette bilhuler.

Den har fra gammelt av ry for å være et kraftig afrodisiakum. Dette ryet kan jo spille både på den varmende virkningen den har ved inntak, og den stimulerende virkningen den har når den brukes på huden. De fleste har jo også kjent ingefærens varme glød som krydder i maten.

Kommentarer

kommentarer