Mat og alkohol passer som hånd i hanske! Denne amerikanske whiskyen er veldig søtlig og passer til sauser, supper, dressinger og marinader for kjøtt og fisk. rhode-island-dressing

Jack Daniel’s er et whiskeydestilleri og -merke fra Tennessee i USA. Jack Daniel’s er kjent for sine rektangulære flasker og sin svarte etikett. Produktet er blant de mest kjente amerikanske variantene basert på korn (whiskey), i motsetning til de mange amerikanske produsentene som produserer whiskey basert på mais (bourbon).

Virksomheten eies av Brown-Forman Corporation, som ble startet i Louisville i Kentucky i 1870. Selskapet er børsnotert i New York.

Bourbon er amerikansk whiskey laget av mais som hovedingrediens. Bourbon er et begrep som er beskyttet i amerikansk lovgivning og det er et krav at all produksjon av bourbon whiskey må skje i USA. Det er lovbestemt at bourbon må inneholde minst 51 % mais og den må lagres på tønner laget av amerikansk kviteik. Tønnene skal være svidd på innsiden og kan bare benyttes en gang.

Kjente bourbon-merker

Den mest solgte bourbon siden 1970 er Jim Beam White, en fire år gammel bourbon produsert av Jim Beam Distillery i Clermont i Kentucky.[trenger referanse] Den har en alkoholstyrke på 43 %. Andre kjente merker av bourbon er Old Crow, Evan Williams, Knob Creek, Eagle Rare, Old Fitzgerald, Buffalo Trace og Old Grand Dad. Det finnes i alt flere hundre forskjellige merker av bourbon i USA.

Kommentarer

kommentarer