Når man har spist hel kylling, kalkun eller annet kjøtt med ben, ikke kast det. Her kan man lage deilig krafter og det er veldig lett.

Hell kaldt vann over skrotten så den ligger under vannet i en stor kasserolle. Har man kokt grønsaker, ikke kast grønssaksvannet, bruk det sammen med vannet. Ha i 4 fedd hvitløk med skall, 1 stor løk uten skall, skåret i fire deler, 2 gullerøtter, skrellet og kuttet i to, og 2 selleristenger kuttet i to, og fire hele pepperkort.  Ha på lokk og kok i 1 og en halv time.

Etterpå siler du ut vesken og har den tilbake i kjelen. Skrotten kan man da kaste. Grønsakene kan man mose med en smothie maskin eller håndvisper og ha det tilbake i kraften. Husk å ta vekk skallet på hvitløken.
Hell all kraft man lager i store beholdere og frys det ned. Skriv på lokket hva det inneholder og datoen.

Vegetar kraft:

Alt av blader og stilker fra grønsaker, potetskall, løkskall, fruktskall vann du har kokt grønsakene i sammen med vann, ha dette i en kaserolle med par pepperkorn og hvitløk med skall, småkok under lokk i en time, sil det over til en annen kaserolle, press inn hvitløken, bruk stavmikser og miks til en glatt kraft. Når den avkjølt ha den i en beholder som tåler fryseren. Skriv på lokket hva det inneholder og datoen.

Bruk hjemmelaget kraft i f.eks. supper, sauser, gryteretter.  Har bare en ting å si, yammi, 😉

Kommentarer

kommentarer