Å forebygge tennene, burde være en leveregel, når man vet hvor dyrt det er å gå til tanlegen, man får ikke støtte som man får hos legen, som for meg virker helt sprøtt. Her er en flott oppskrift til gode tenner fra barnsben:

Tanntråd hver kveld, fluortabletter hver kveld, pusse tennene hver kveld og hver morgen, bruke tannskyllemiddel hver kveld og hver morgen. Forfatteren gjorde akkurat det og fortsetter med tanntråd, pussing av tenner og tannskyllemiddel, hver kveld og hver morgen og går til tannlegen en gang i året. Har lite hull i tennene. For alltid skryt hver gang jeg har vært hos tanlegen.

Å holde seg unna sukker er en god forebygging av hull, men så klart man må jo kunne unne seg noe med måte. Steviosa sukker kan man bruke istedenfor sukker når man lager mat og desserter og man trenger ikke bruke mye av den. Den har samme søtsmak og i helse kost butikker får man kjøpt dette og sjokolade + annen snax som inneholder steviosa. Sunt kosthold og mosjon er veldig bra for helsa.

Kommentarer

kommentarer