Jeg har alltid hatt sansen for denne damen, for meg er hun en legende. Hun var alltid omringet av mennesker. Spørsmålet er: Ble hun myrdet eller tok hun livet av seg? Det har vært mye skriverier og tv programmer om henne.

Marilyn Monroe (født 1.juni 1926, død 5.august 1962) var en amerikansk skuespillerinne og ikon som personifiserte det glamorøse Hollywood i 1950-årene. Til tross for sin heller begredelige bakgrunn, slo hun seg opp som en av filmens aller største, og vil for alltid huskes som den ultimate blondine og sexgudinne.

Marilyn ble født Norma Jeane Mortensen i Los Angeles, navnet ble imidlertid senere forandret av moren og det er tvil om mannen som står oppført på fødselsattesten, norsk-amerikaneren Martin Edward Mortensen, var hennes biologiske far. Moren, Gladys Baker, oppga aldri hvem som var datterens egentlige far, etternavnet ble derfor senere endret til Baker. Etter lang tids sykdom ble Gladys lagt inn på en mentalinstitusjon, og lille Norma vokste opp i flere fosterhjem, inntil hun som 16-åring giftet seg med den fem år eldre nabogutten Jimmy Dougherty. Under krigen arbeidet Norma Jeane som en av mange kvinner på en fallskjermfabrikk, der hun ved en tilfeldighet ble oppdaget av fotografen David Conover som kom for å ta bilder til «The Yank Magazine». Hun var en fotografs «drøm». Dette ble begynnelsen på en suksessfull modellkarriere, noe som også førte til Normas første kontakt med filmstudioene. I 1946 signerte hun sin første kontrakt med Twentieth Century Fox. I mellomtiden hadde hun ogå tatt ut skilsmisse fra Dougherty. På filmstudioet og agentens opfordring bleket hun håret blondt og endret navnet sitt til Marilyn Monroe. I årene frem til sin alt for tidlige død i 1962, spilte hun i en rekke filmer, hun gjorde blant annet en uforglemmelig innsats som Sugar Kane i den legendariske komedien some like it hot, der hun spilte mot Tony Curtis og Jack Lemmon Sin største prestasjon, og første virkelig dramatiske rolle, gjorde Marilyn i sin siste fullførte film, forfatter-ektemannen Arthur Milliers, The Misfits. Dette ble for øvrig også motspiller Clark Gable siste rolle.

Marilyn rakk å gifte seg tre ganger, samt pleie forhold til henholdsvis Charlie Chaplin Jr., Joan Crawford, John F. og Robert Kennedy før hun, sannsynligvis, begikk selvmord i 1962, kun 36 år gammel. Hun hadde akkurat blitt sparket fra sin rolle i den aldri fullførte filmen Something’s Got to Give grunnet rusmisbruk og utilregnelig oppførsel. Den offisielle dødsårsaken ble angitt å være en overdose Nembutal, men det har i ettertid versert en rekke mer eller mindre velfunderte teorier omkring årsakene Marilyns død.

Hva med dette som et elskovstips fra selveste legende kvinnen:

“Jeg tror jeg fikk orden på ryggen hans” overhørte noen Marilyn Monroe engang si. Hva mente hun mon tro?

Joda, her avslører vi hvilket triks hun var kjent for. Forsøk det selv! Be din kjære kle av seg og legge seg på magen med ansiktet ned. Spenninger smelter bort mens du masserer han med olje. Be han så om å ikke røre seg. Deretter har du sex med ryggen hans, helt på egen hånd. Beveg hoftene i små sirkler og press venusberget mot hans halebein. La han få vite hva som skjer, og gi beskjed når  du nærmer deg….. 😉

Kommentarer

kommentarer