Alle har sine laster hvis man skal kalle det, det, noen elsker sigarettrøyken eller cigaren. Det å trekke inn den deilig røyken får en til å føle vellvære. Det samme er med alkohol. Undertegneden røyker ikke, men kan ta en cigar i spessielle anledninger som ikke er så ofte. Ellers kan jeg ikke styre unna den blodige rødfargen av en rødvin. Jeg blir helt mo i knærne når jeg ser alle de deilige røde fargene i hyllene på vinmonopolet. Men siden vi bor i dette kalde nord som begynner å bli varmere ifølge den globale oppvarmingen sies det, så er selfølgelig alkohol veldig dyrt.

redwine2

Det er veldig forskjellige prisklasser for disse dyre dråper. Man kan få rødviner til 90  og de er ok. Er man kresen vil man heller ha viner til mye over 100 lappen. Siden jeg ikke er verken Røkke eller Gjelsten så må jeg gå for de til 90. Norge er et rikt og gjeldsfritt land, men fortsatt en av de dyereste landene å bo i. Ufattelig!

redwine

Men det var rødvin vi skulle snakke om. Man åpner flasken, så lukter man på den og drar inn den deilige aromaen, så heller man opp i et rødvinsglass og fyller opp glasset. Man tar glasset mot munnen, innhalerer den deilige aromaen igjen før man forsiktig fører glasset til ens lepper og vipper glasset såvidt så man får en munnfull. Så må man la vinen rulle i munnen, smake, erte, bli tent og så får man belønningen når man svelger denne deilige runde blodrøde vinfargen. Wow, mmmm åhh så godt, tenker man og føler hvordan kroppen tar imot denne giften. For det er gift men bryr vi oss om det, for det er god gift som gjør deg litt sløv, yr og i godt humør så da er det bare og kose seg med den gode rødvinen som er laget av deilige druer. Noen ulemper med denne drikken er, man ser ut som man kommer fra out of space. Når man åpner munnen er alt farget rødt, til og med tenna blir røde. Man får også rødvinsbart og det er ikke pent, hehe. Men det må man bare gi blaffen i for oss rødvinselskere, mmmm o baby. 😉

Lagre

 

Kommentarer

kommentarer