Når man har et plomme tre fylt til randen, da må man lage ett eller annet ut av det og her kommer en digg chutney oppskrift.

Ingredienser

2 kg plommer
100 g rosner (1 1/2 dl)
250 g sjalottløk
1/4 l vin edikk
60 g farin (1 dl) (10 gram steviosa)
1 ss salt
2 ts malt ingefær
1 ts cayennepepper
2 tørkede chillipperfrukter

Slik gjøres det

Skyll plommene og ta ut steinene. Skyll rosinene. Skrell og hakk løkene.

Legg plommer, rosiner, og løk i en tykkbunnet gryte. Hell eddik på og la det småsurre under lokk ved meget svak varme i ca 40 minutter.

Tilsett sukker, salt, ingefær, cayennepepper og de tørkede chiliene. La chutneyen småsurre ytterligere ca. 10 minutter under omrøring, til blandingen tykner.

Hell chutneyen på rene og skålede glass med lufttett lokk.

Tis: Oppbevar glassene kjølig, tørt og mørkt. Vent en par uker med å spise av chutneyen. Plomme chutneyen egner seg som tilbehør til kjøtt- og fiskeretter.

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer