Ugress vokser over alt og for å få det bort er det mye gift, men det burde man holde seg unna. Det dreper og ødelegger mye for alt levende i naturen. Har et flott tips og det er å helle kokende vann over og etter noen dager har de visnet. Har man ugress i bedd, legg på klippet gress, det vil holde det nede.

Solsikker er flott å se på og veldig bra for insekter, så det burde man plante mye av. Forskjellige urter er også et must man å ha i hagen, på terrassen, verandaen og balkonger, det lukter godt, bra for insekter og man kan bruke det i matlagning.

Å ha brunsnegler i hagen er jævlig, men det finnes planter som holder dem borte:

Staude

Akuntus, Akeleie, Alunrot, Astilbe, Bergblom, Bispelue, Blodslirekne, Blåstjerner, buskenellik, Daglilje, Dvergslirekne, Eføy, Forglemmegei, Geranium, Høstanemoner, Høstfloks, Isop, Judaspenger, Julerose, Klaseormedrue, Kongslys, Krypfredløs, Kuletistel, Lammeøre, Lavendel, Lungeurt, Løytnashjerte, Matrem, Mjjødurt, Nellik, Oktoberbergknapp, Orientvalum, Peon, Prydsvinerot, Revebjelle, Rodgersia, Skogskjegg, Skyggesildre, Småhjerter, Snøsløyfe, Steinfrø, Stormarikåpe, Timian-varianter, Valmuesøster, vårfloks, Vårkjærminne.

Buskklatreplanter

Hortensia, Mahonia, Potentilla, Rododendron og roser.

Ettårige sommerblomster

Agurkurt, Begonia, blomskarse, Fluksia, Løvemunn, Pelargonia, Prydtobakk, Ringblomst og ynde.

Kommentarer

kommentarer