Beltane feires 1. mai og er høytiden man feirer fruktbarhet, skapelse og hedrer naturens vidunderlige skaperkraft.

Feire Beltane og få ting til å vokse i ditt liv

Å feire disse gamle høytidene er en flott måte å komme i kontakt med naturen, deg selv og universets magi. Man trenger ikke å gjøre dette superavansert, det viktigste er intensjonen og at du kun ønsker å utføre og skape gode ting som hjelper deg selv og verden. Denne sabbaten kan feires så avansert og så enkelt som du ønsker og det er mange forskjellige ting du kan gjøre. Under har jeg laget en liten liste du kan se på for inspirasjon.

Lag deg en ønskeliste og sett opp en plan for hvordan du skal nå dine delmål og hovedmål nå fremover. Dette er en veldig kraftfull tid å få realisert dine planer og ønsker.

Ordet Beltane betyr kraftig flamme eller «lykkeflamme». Et gammelt rituale er å hoppe over bål da dette skal gi den som hopper masse hell. Ilden fjerner dårlige energier og gir beskyttelse, samt symboliserer transformasjonen som skjer hver eneste dag.

Under denne herlige høytiden er det flott å blant annet sende gode tanker til og beskytte dyr og hager. Alt som gror og spirer skal beskyttes og tas vare på også av dine indre planer, drømmer og ønsker. Dette er en flott tid å jobbe med spirituell utvikling.

Beltane – feiring av den fruktbare jorden

Beltane er den paganistiske høytiden eller sabbaten hvor vi feirer den fruktbare jorden og den magiske vekstperioden vi befinner oss i på våren. Det er en feiring av både oppblomstring, vekst og transformasjon på flere plan.

Beltane er også kjent som mai kveld, som var da kveget ble drevet ut på
sommerbeite og store fester ble holdt for å markere at sommeren begynte.
Ordet Beltane kommer av Ble, den keltiske himmel guden, og det
Walisiske tan, som betyr “ild”. Opprinnelig ble dagen feiret med en forening av Hjorteherren og mai dronningen. De ble tildelt sine roller ved fødselen.
Deres forening gjorde landet fruktbart I de kommende sommermånedene,
Og de ble høyt æret fordi de ble regnet som legemliggjørelse av Guden og Gudinnen.
I wicca er det natten da Gudinnen elsker med den Hornete fruktbarhetsguden Kernunnos og blir gravid. Denne første mai natten ønsker heksene derfor våren fruktbarheten og spirende liv velkommen med en bål fest, for å markere overgangen fra jakttid til såtid.

Maistangen pyntes med røde bånd som symboliserer mannens potens og kvinnens fruktbarhet, og med hvite blomster og gyvel på toppen som symbol på Gudinnens blod og melk.
Mai natt alteret kan pyntes med ny utsprungene hagetorn kvister, tidlig vår løv og vårblomster.
Mai bålene tennes på fjelltopper og ved strender I denne natten, og festen bør holdes i gang til solen står opp, som en vilter og levende gledens og kåthetens fest.

BELFIRE INCENS:

3 deler syrin blomst
2 deler frankincense eller rosmarin
2 deler rose blader
2 klyper ingefær
+ noen dråper med syrin olje
Mikses godt sammen til en seig masse å kastes på bålet.

Kommentarer

kommentarer