Chicken Tikka

1 x 1.4 kilo kylling

Marinade

120 ml naturell youghurt
1 liten ingefær revet
1 hvitløk revet
1 ts chilli pulver
1/2 ts malt koriander
1/2 malt karve
1/4 ts gurkemeie
1/4 ts rød matfarge
I lime
salt og pepper

Slik gjøres det

Skjær kyllingen i sånn ca. 2.5 cm skiver og ha i en bolle
Bland sammen marinaden og helle over og bland godt.

Ha over plastfolie på bollen og la den stå i kjøleskapet natten over.

Sett kyllingbitene på et spyd, og la det være litt mellomrom.

Grill enten i ovnen eller på grillen i sånn ca 10-15 minutter. Smør på resten av marinaden når man griller.

Tips: Server med en god salat til, dressing, potetsalat, og naanbrød.

Laks, ørret, kveite, er digg på grillen, her har jeg en digg marinade som fisken kan ligge i før man har den på grillen.

Ha fisken i et bredt dypt fat , hell over olivenolje, litt bourbon whisky, litt soya saus, krydre med pepper og chilli chipotle og la den ligge litt. Fisk trenger ikke lang tid på grillen, ca 5 minutter på hver side, test med en gaffel om fisken er fast, da er den ferdig.

Server med hjemmelaget potetsalat, paprikasaus , revet gullerøtter og fetaost biter fra glass.

tandoori-kylling

Salatblanding

kinakål, paprika, revet slangeagurk, økologisk mais, revet gulrøtter, sherry tomater, fetaost i glass, sorte og grønne oliven, rødløk, basilikumblader og karse. Krydre over med estragon

rhode-island-dressing

Kommentarer

kommentarer