Penne All’arrabbiata 4 porsjoner

Siden det er chili i sausen, bør du ikke servere parmesan, til-det holder lenge å ringle litt god extra virgin olivenolje over. Chilien har gitt opphav til rettens navn, som betyr “penne i sint saus”. Du kan bruke friske tomater uten skinn i stedet for hermetiske.

Innhold

2 ss olivenolje
2 store hvitløkfedd, i tynne skiver
1-2 midddels store tørkede chilier
800 g hermetiske tomater
salt og pepper
1 basilikumkvast revet i biter


Slik gjøres det

Varm olivenolje i en gryte, og ha i hvitløk og chili.
La det surre over lav varme til hvitløken er lyst gyllenbrun. Snu chiliene under stekingen, slik at begge sider får trekke i oljen og får en litt nøttteaktig smak. Tilsett tomatene, og salt etter smak. Bryt opp tomatene med en tresleiv mens det småkoker i 20-30 minutter, til sausen blir tykk og fyldig.

Kok imens pastaen i en stor kjele med lettsaltet vann til den er al dente. La pastaen renne av.

Ha basilikum i sausen, og smak til med salt og evt. litt pepper. Vend pastaen og saus sammen. Hvis du vil ha en sterkere saus, klemmer du chiliene litt i stykker, slik at frøene kommer ut.

Bon apetit!

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer