Potetsalat med rømme – fet og syndig fristelse!

Potetsalat med rømme og majones – å herlige, syndefulle fristelse! Enten det er grillvær eller ikke, en deilig potetsalat med rømme passer til nesten alt. Både som tilbehør til kjøtt, fisk, fugl og vegetar.

Denne smelter på tunga, samtidig som den har et hint av varme.

potetsalat med rømme
Foto: Pixabay

Potetsalat med rømme – oppskrift

Til denne deilige retten trenger du:

Benytt 6 store poteter, som du skreller og koker.

Til dressingen trenger du:

  • 4 stk finsnittet vårløk
  • 1⁄2 stk finhakket løk
  • 2 ss finhakket sylteagurk, hel
  • 1 ss lake av syltet agurk
  • 1 boks vanlig rømme, lettrømme eller creme fraiche
  • 4 ss majones
  • 1 ss soyasaus
  • 1⁄2 ts tabasco
  • 1⁄2 ts salt
  • 1⁄4 ts pepper

Slik lager du potetsalat med rømme

1. Skrell potetene og kok dem i en kjele med vann til de er møre. Hell av kokevannet og avkjøl potetene. Del dem i passe store terninger.

2. Bland alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.

3. Vend potetene inn i dressingen. Sett potetsalaten kjølig et par timer før servering.

Tips!

Ønsker du å lage denne helt vegansk? Du får kjøpt alternativ til både rømme og majones i velassorterte matbutikker. Creme Fraiche laget på havre og eggfri majones smaker helt utmerket!

Potetsalat Foto: Linn Woodward

Dette er greit å vite om poteten

Potet har en nøytral og behagelig smak, som gjør at den passer som tilbehør til de fleste matretter. Vi bruker potet kokt, stekt, bakt, stuet, i supper og gryteretter, i salater og omeletter. Potet kan brukes til det meste, og inngår som en viktig ingrediens i vårt daglige kosthold.

Egenskaper

Potet har lavt fettinnhold og er en kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen. Det er stor forskjell på tørrstoffinnholdet i de forskjellige potetvariantene. Det betyr at innholdet av stivelse er forskjellig, og sortene får forskjellige bruksegenskaper. Poteter med høyt tørrstoffinnhold koker lettere i stykker, mens poteter med for lavt tørrstoffinnhold ikke blir melne, slik de fleste ønsker at poteten skal være. Kilde: Frukt.no

Tilsett gjerne noen urter som du liker. Gressløk, timian og dill smaker veldig godt i potetsalat. Foto: Pixabay

Kommentarer

kommentarer