Er du glad i indiske kryddere, burde du ta en jafs av denne burgeren for det er en smaksoplevelse, namme nam

Ingredienser

1 liten løk, hakket
12 gram fersk ingefær
4 store hvitløksfedd
fersk koriander, stilker og bladene
2-3 grønne chili, hakket eller ½-1 ts rød chilipulver
450 gram lammekjøttdeig
¾ ts malt spisskummen
1½ ts garam masala
1 ts salt, eller etter smak
1 stort egg
2 skiver tykt oppskåret hvitt brød, bearbeidet til smuler i en foodprosessor
2 ss olje

Foto: Linn Woodward
Foto: Linn woodward

Slik gjøres det

Bruk en stavmikser, grovhakk løk, ingefær, hvitløk, koriander og grønn chilli ved å pulsere, eller hakk alt for hånd. Ha i en bolle med lammefarsen, tilsett spisskummen, garam masala, salt, egg og brødsmuler og bland godt.

Form til seks burgere og avkjøl i kjøleskapet i 20 minutter, eller til du er klar til å tilberede dem. Ta dem ut av kjøleskapet 30 minutter før du begynner å lage maten.

Forvarm grillen til høy varme. Legg burgerne på et godt oljet bakepapir og stek i ca 4-5 minutter på hver side. De kan også tilberedes i en oljet non-stick panne i 8-10 minutter, snu halvveis. Kan også ha på grillen.

Mens burgerne grilles, varmer du opp burgerbrødene i ovnen de siste 3-4 minuttene av steketiden.

Urte youghurt

Ingredienser

300 ml gresk yoghurt
30 g friske korianderblader hakket
15 g friske mynteblader, hakket eller 1 ss tørket mynte av god kvalitet
1-2 grønn chili, finhakket (valgfritt)
salt, etter smak
½ ts nykvernet sort pepper

Slik gjøres det

Bland alle ingrediensene sammen

Foto: Linn Woodward

Kommentarer

kommentarer