En digg oppskrift jeg fant hos hobbykokk kollega annikens.kitchen Forsidebilde er tatt av Anniken Valstad

Ingredienser

1 pose avkjølt jasmin ris (man for kjøpt rispakke med flere poser inni)
1,5 dl revet parmezan
2 egg
8 små terninger Blå Castello
2 dl griljermel
Salt
Olje til fritering
Pisket egg i skål
Griljermel i skål

Slik gjøres det

Start med å koke risen og sett den deretter til avkjøling.

Bland risen med revet parmesan, ett egg og en god dose salt og bland godt.

Dette kan bli grisete så ha tolmodighet, form risen i hånden og legg en bit Blå Castello i midten og lag en ball som man har i bollen med pisket egg og i bollen med griljermel. Legg risbollene på en tallerken. Det blir 10 stykker.

Varm opp oljen og når det er klart har man bollene oppi og friterer. Legg de på kjøkkenpapir på en tallerken og la oljen renne av.

Dippsausen

Ingredienser

1 boks hermetiske tomater
2 fedd hvitløk kuttet
2 ss olivenolje
Salt og pepper
frisk basilkum
tørket chili

Slik gjøres det

Fres hvitløken i oljen til den begynner å anta farge, så tilsettes tomater, frisk basilikum, tørket chilli salt og pepper, småkok i 8 minutter. Smak til med balsamico eddik. Kjør sausen med en stavmikser så den blir kremete. Deilige smaker som blandes i munnen, det er bare å hive innpå, namm nam 🙂

Kommentarer

kommentarer