Å VÆRE EN ANSVARLIG DYRE EIER!

Dyrebeskyttelsen, Dyrevernalliansen, Vetrinærer og andre kommer ut hvert år om å kastrere katter, så vi slipper en katteinvasjon. Hvorfor er det så vanskelig å gjøre det? Kattunger er søte, men husk at de blir eldre. Katter kan bli mellom 15 til 20 år, noen kan også bli 30. Skal du ha katt, da må du ha dem livet ut!

Katter skal kastreres, men hunder skal ikke, hva er det? Hører mange hundeeiere sier det er dyreplageri. Hunder vil ikke spise eller gå turer for å gjøre fra seg, de vil bare parre seg på grunn av hormonene, som da gjør at de går ned i vekt og blir dårlig. I USA, England, Sverige og Danmark kastrerer man hunder.
Hvorfor og hvem i huleste har laget denne regelen her i Norge?

Hunder, katter, og diverse av andre dyr, må slite med disse følelsene sine lenge og så går det over til neste gang. Katter som blir kastrert er så mye roligere, de streifer ikke, de får ikke kreft, de har det så mye bedre, og det vil også skje med hunder.

Når jeg er ute og går og møter eiere med store hunder, så skal de absolutt hoppe på deg, synes det er slitsomt, hunder har klør som kan ødelegge klærne dine.

Kasterer man alle hunder så vil de ikke hoppe, de vil ikke sloss med hverandre fordi hormonene er borte på alle sammen. Så hvorfor er det så jævla greit i andre land, men ikke her i Norge????

Kastrasjon er et rutineinngrep, der blodkar og sædledere knytes av, og testiklene fjernes. Ettersom sårene er små, er det normalt ikke nødvendig å sette sting i huden på pungen. Sårene leges i løpet av få dager. På hunndyr fjernes livmor og eggledere.

En ansvarlig eier, kastrerer, chipper og drar til dyrlegen 1 gang i året for vaksine og sjekk.

Friske dyr kan bli avlivet på grunn av bitt,skrap, sår og blod og at man ikke vil ha dyrene lengre! Vi har ikke aktiv dødshjelp, nei døende mennesker skal lide de, men å ta liv av friske dyr, det er helt greit? Hvem sin feil er det at dyr kan være agressive, jo det er vi mennesker som ikke forstår kroppspråket til dyrene! Så hvem burde avlives da?

Man må gå skole for å kjøre bil, både skriftlig og praksis. Man går skole for å få seg en utdannelse og får papirer for å vise det når man skal ute å søke jobb, så hvorfor skal man ikke ta skole for å eie å ha dyr? Jeg bare lurer??????

DET MÅ BLI ET LOVFORBUD OM ID MERKING, OG KASTRERING SOM VETRINÆRER, DYREBESKYTTELSEN OG ANDRE SOM JOBBER MED DYR VIL HA! STRENGERE STRAFFER FOR DYREMISHANDLING, STATLIG STØTTE SKAL DE OGSÅ HA! SÅ TIL DERE POLITIKERE, LAG EN NY LOV SÅ FORT SOM FAEN!

Katteår: Hvor gammel er din katt?

Har du noen gang lurt på hvor gammel katten din er i menneskeår? Her kan du finne det ut.

Tidligere het det seg at ett katteår tilsvarte syv menneskeår, men dette stemmer dårlig overrens med det faktum at en ett år gammel katt både fysisk og psykisk er langt mer moden enn et syv år gammelt menneskebarn.

Derfor lagde man en ny modell for å regne ut kattens alder i menneskeår.

Denne modellen er slett ingen eksakt metode, da det er individuelle forskjeller fra katt til katt, basert på deres arvemateriale og levevilkår. Men den er god nok til å gi oss den omtrentlige alderen til en katt.

Modellen sier at kattens to første leveår omtrent tilsvarer menneskets 25 første leveår. Etter dette tilsvarer ett katteår fire menneskeår.

Dette gir oss følgende tabell for kattens alder:

Katteår – Menneskeår:
1 år 15 år
2 år 24 år
3 år 28 år
4 år 32 år
5 år 36 år
6 år 40 år
7 år 44 år
8 år 48 år
9 år 52 år
10 år 56 år
11 år 60 år
12 år 64 år
13 år 68 år
14 år 72 år
15 år 76 år
16 år 80 år
17 år 84 år
18 år 88 år
19 år 92 år
20 år 96 år
21 år 100 år

Hei, jeg heter Svartepus og er ca 9 år gammel da. Min matmor og matfar var ikke helt sikker siden jeg kom til dem ganske tynn og sliten en dag i juni 2000 da de grillet. Jeg ser mye bedre ut nå med skinnende svart myk pels.

Siden jeg er veldig sjenert og varsom over alt rundt meg, har jeg en tendens til å frese og slå med labben til andre katter for å vise at jeg er den jeg er!
Den første måneden da jeg møtte vår nabohund Bjanka, en rottweiler for å nevne det, fikk hun den samme behandlingen jeg gjør med intime katter. Yeah, jeg er en tøff liten dame!
Siden har jeg forstått at møte med Bjanka var litt for farlig å konfrontere så jeg har skygget unna siden det kan være døden for meg og ikke for å glemme slitsom energi.

Mine hobbier foruten å sove hele dagen og kvelden, er å klatre i trær, jakte på mus og fugler, drepe dem og så spise dem, jeg er tross alt et rovdyr, så jeg rømmer til nærmste skog og gjør litt action!

Foto: Linn Woodward


Svartepus Foto: Linn Woodward
Dolly Foto: Linn Woodward

https://www.moss-avis.no/nyheter/kjorte-230-kilometer-for-a-redde-katt/s/2-2.2643-1.7981119

Kommentarer

kommentarer