Nå som sommeren settes inn er det dette plagget vi trenger når vi skal kjøle ned og kose oss i vannet og i solen. Husk høy solfaktor når man er ute i solen.

Bikini er en form for kvinnelig badetøy. En bikini er todelt og består av en bikini-BH og en bikinibukse. Den dekker omtrent det samme området av kroppen som en kvinnes undertøy. Bikinien i sin moderne form ble første gang brukt i 1946, men ble først populær på 1950-tallet. Navnet Bikini kommer ifra de amerikanske atomprøvesprengingene på Bikiniatollen i Stillehavet.

Noe lignende har imidlertid også eksistert i tidligere tider. En eldre form for antrekk som minner om bikinier er kjent fra greske vaser fra 1400 f.Kr. og senere, og fra en romersk mosaikk. De ser da ut til å ha blitt brukt særlig i forbindelse med idrett. Den eldre formen er noe annerledes enn den moderne, da den består av to tøystykker som er bundet rundt kroppen; spesialsydde bikinier er en moderne oppfinnelse.

En monokini kan enten bety en toppløs bikini eller en badedrakt som består av de samme delene som en bikini, men som henger sammen, som oftest på sidene.

Les mer her: http://www.aftenposten.no/verden/Bikinien-60-ar-409070b.html

Kommentarer

kommentarer