Merete var ferdig for dagen, nå skulle hun ha påskeferie og dra til hytta i Trysil. Da hun kom hjem den dagen, bestilte hun kinesisk take away. Hun nøt maten med et glass rødvin til.

Det var en deilig dag med sol uten skyer, et flott påske vær da Merete kjørte mot Trysil, det hadde snødd veldig mye om natten, men måkebilene var ute og gjorde veiene kjørbare. Hun kjente sultfølelsen og en uro i kroppen, så hun stoppet ved en veikro. Det hadde vært en sort Mercedes bak henne nesten hele veien fra Oslo. Nå stoppet den på samme veikro. Merete småløp inn og fikk en vindusplass og så rett på den sorte bilen. Det var ingen i bilen, og hun hadde ikke fått noe glimt av føreren. Eller om det var flere i bilen. Hun fikk servert maten.  Merete var veldig nysgjerrig men også litt skremt. Det trengte selvfølgelig ikke å være noe, men siden hun alltid stolte på magefølelsen sin, var hun sikker på at det var noe i gjære.
Da hun kjørte derfra merket hun at den sorte bilen ikke kom etter. Kanskje det bare var fantasien som spilte henne et puss.

Endelig kom hun frem til hytta. Det var blitt ettermiddag, men været var fremdeles klart og fint med minus 15 grader. Det hadde blitt måkt frem til døren. Det var Knut som hadde gjort det for henne. Han jobbet som bartender på hotellet som lå ti minutters gå avstand fra hytta. Hun låste opp døren og fikk inn bagasjen. Da hun hadde låst bilen, gikk hun ut til vedboden for å hente ved. Nå satt hun i sofaen i stuen med fyr på peisen med en deilig varme som spredte seg i hytta.

Et par timer senere var hun klar til å gå ned til hotellet.
Det var blitt mørkt med stjerner og fullmåne. Det var deilig å gå ute i kveld. Da hun sto utenfor hotellet kikket hun på månen og syntes den skinte så utrolig. Hun smilte da hun gikk inn og til baren hvor Knut sto og serverte.

– Hei Merete, sa han.

– Hei du, svarte Merete. -Takk for at du måkte for meg.

– Bare hyggelig, svarte Knut og smilte.

Merete bestilte en whisky med en liten skvett vann i. Hun satt ved baren. Det var mange som så til hennes kant. Hun var en sexy kvinne. Høy ,slank og veltrent. Langt tykt kastanje brunt hår og mørke blå øyne. Neglene hennes var alltid lange med rød neglelakk.
Hun hadde på seg en sort utringet buksedress og sorte støvletter.

Knut blunket forførende til henne og spurte: – Hva med en romantisk middag for to?

Merete smilte søtt tilbake og svarte: – Mmm høres herlig ut, men hvem er mannen?

Knut ble litt støtt og sa:- Du må da skjønne at det var meg jeg mente.

– Åh, var det det, svarte hun og blunket ertende, men smilte og sa:- Det vil jeg gjerne Knut.

En sort Mercedes parkerte utenfor hotellet og mannen gikk inn til resepsjonen og fikk nøkkel til rommet. Han så inn i baren og så Merete reise seg opp fra stolen og  som gikk sammen med en ung mann mot spisesalen. Mannen gliste og gikk opp trappen.

Merete og Knut  satt  i baren og drakk kaffe og konjakk. Hun hadde blitt kjent med Knut her for fem år siden. Bilen hennes hadde snødd ned og Knut hadde kommet fra hotellet og hjulpet henne med å måke den ut. De hadde blitt gode venner etter det.
Knut og Merete gikk mot hytta, han ville følge henne gjennom skogen.
Da de kom til hytta, kom det røyk fra pipa. Merete stirret på røyken og så på Knut og sa: – Jeg slukket den før jeg dro.

Knut svarte:- Vent her, så skal jeg gå inn og se. Merete ga nøkkelen til Knut og han åpnet døren forsiktig. Da han kom inn i stuen lå det en mann på sofaen urørlig. Knut tok to fingre på halsen hans, men merket ingen puls. Knut gikk ut til Merete og sa: – Det ligger en død mann på sofaen. Merete sperret opp øynene og svarte forskrekket: – En død man?

Knut nikket: -Jeg ringer lensmannen og legen. Merete ventet på kjøkkenet mens Knut gikk rundt i hytta for å se hvordan mannen hadde kommet seg inn. Vinduet på toalettet sto åpent, han må ha kommet inn der, tenkte Knut. Han gikk tilbake til kjøkkenet og begge hørte lyder av en bil. Knut åpnet døren og inn kom legen og lensmannen.
Legen sjekket mannen grundig og det viste seg at han hadde dødd av hjerteattakk. Legen og lensmannen tok mannen med seg.

Begge satt på sofaen og drakk varm kakao som Merete hadde laget. Det hadde vært en ekkel slutt på kvelden syntes Merete. Hun lurte på hvem mannen var. Knut ville ikke gå fra Merete, så han lå over.

Neste morgen skinte solen uten en sky. Merete sto på kjøkkenet og lagde frokost. Hun stekte egg, bacon, løk, tomat og sopp. På bordet sto det ny trukket kaffe og hjemmelaget appelsinjuice. Knut måtte ned å jobbe og lurte på om Merete var ok, og det var hun. Så da Knut dro etter frokost, pakket Merete ned litt mat og drikke i sekken og låste døren. Hun spente på seg skiene og stavet i vei.

Hun hadde gått en halvtime da en skikkelse kom etter henne. Da Merete sto ved toppen av en bakke kjente hun plutselig et dytt i ryggen så hun falt og skled nedover bakken i full fart med ski og staver. Mannen dro tilbake den veien han kom, mot hytta hennes
Merete falt mot et tre. Det var jævla vondt, men hun greide å reise seg opp og tenkte sjokkert hvorfor ble jeg dyttet? Hun hadde med seg mobilen og fant den i sekken. Hun ringte Knut og fortalte hva som hadde hendt. Han skulle kontakte lensmannen og så møte henne.

Mannen sto utenfor hytta til Merete, fikk av seg skiene og måtte bruke litt tid for å bryte opp låsen, men fikk den opp. Han gikk inn på soverommet og satt en stol midt på gulvet og plantet føttene på den og åpnet en luke i taket. Han heiste seg opp og krabbet bortover gulvet og fant kofferten. Han sto på kjøkkenet og så på innholdet i kofferten som inneholdt masse stjålne penger. Han telte dem og var fornøyd.
Denne hytta lå så fint til at ingen ville finne ut noe. Han lukket igjen kofferten, bar den ut og dro ned til hotellet.

Men der nede ventet de på ham. De hadde vært på leting etter den mannen lenge. Hadde fått et tips at han ville komme hit i påsken. Forrige påske hadde Merete blitt kjent med en mann i baren og de hadde kommet i snakk og det var da han hadde visst hvor han kunne gjemme pengene.
Merete hadde fått en lege til å se på hodet hennes. Men hun var heldig, men burde ta det med ro. Den mannen som de hadde funnet død på sofaen hennes var en alkoholiker som pleide å vanke rundt i skogen. Døren på hytta hennes ble fikset og nå kunne hun kose seg resten av påsken med god mat og drikke og godt selskap av en kjekk ung mann.


Kommentarer

kommentarer