I andre land er det ikke private oppskytinger, det blir satt opp i byer hvor edrue voksne mennesker skyter de opp. Hva er det med oss nordmenn og raketter, hvorfor skal det være annerledes for oss?

Alle vet at raketter ikke passer med dyr. Man skal kunne ha en fest, siden det er den siste dagen i året så hvorfor ikke slutte med raketter og heller ha lys show med droner på nyttårsaften. Barn kan selvfølgelig ha stjerneskudd, det bråker ikke. Tradisjoner er for å brytes så kom igjen å følg bølgen. Når man tenker på hvor mye raketter lager problemer for oss, så burde det være forbudt!

Alkohol og raketter

Hvorfor er det greit å skyte opp raketter med innabords? Er det noen som kunne tenkt seg å bli opperert av en beruset kirurg, eller sitte i tannlegestolen når vedkommende er dritings, eller være passasjer i kjøretøy alla bil, buss, tog, båt og fly? Det er ikke lov å være beruset med piller, stoff og alkohol, når man jobber. Så hvorfor er det så greit å være dritings med raketter??? Og hvorfor er det bare i Norge og Sverige private kan skyte opp dette??? Flere komuner i Sverige har lysshow og det er positivt, og et flertall av bystyrerepresentantene i Arendal kommune ønsker å behandle Miljøpartiet De Grønne – MDG sitt forslag om forbud mot fyrverkeri i privat regi i Arendal.

Det finnes lydløse raketter, hvis man absolutt må skyte opp dette, da skal det være OFFENTLIG og ikke PRIVAT! Lysshow må jo være mye kulere å se på enn raketter. Nordlyset er spektakulert, men det er ikke overalt i Norge, så la oss feire den store dagen som ikke skader dyrelivet og mennesker med lysshow og lydløser raketter!

BERGEN KOMMUNE VURDERER Å SLUTTE MED FYRVERKERI!

Byrådet i Bergen er i gang med en vurdering av andre alternativer til nyttårsfeiring. Avtalen med fyrverkerileverandøren deres går ut neste år, og kommunen ser derfor sitt snitt i å kutte ut tradisjonelle raketter helt og heller ta i bruk alternativer som lasershow eller lysshow med droner. NOAH mener det er på høy tid å avvikle den tradisjonelle fyrverkerifeiringen og syns det er bra at Bergen tar initiativ til å utforske andre alternativer!

Visste du at ca. 50 % av alle hunder og katter har en form for lydsensitivitet eller lydfobi? For disse dyrene er nyttårsaften og smellene fra fyrverkeriet et mareritt. Hvorfor tillates fyrverkeri, når vi vet at hunder, fugler og andre dyr kan miste livet som følge av stress og redsel fra smellene? Hvorfor ofres dyrevelferden? Det beste er et totalforbud mot fyrverkeri, noe NOAH jobber for å innføre.

Drone show system Drone arrival fra google

Kommentarer

kommentarer