Fatter var med i kriminalbokklubben da jeg var ung og jeg husker så godt at jeg måtte bare lese disse bøkene jeg også. Han samlet på denne bok serien da han var ung og jeg ble helt hekta på lese om Norman Conquest da jeg var ung.

En gammeldags krimhelt fra slutten av 1930 årene og frem til slutten av 1960 årene. Conquest bøkene er skrevet av Edwy Searls Brooks, men brukte psydonym navnet Berkley Gray.

Edwy Searls Brooks ble født 11.11-1889, døde 2.12.1965. Hans kone het Frances Brooks. Berkeley Gray er en av de mest leste engelske forfattere av detektivbøker.

Han var en en stor og kraftig utseende mann, med et frisk ansikt og lyst hår.

Da han var i USA, ble han tatt for å være en nordmann. Han fikk mange venner der og de snakket ofte om han som ”That Norwegian boy”. Hans største hobby var kriminologien. Før han skrev sine romaner gjorde han de mest inngående studier. For å få den riktige fargen over bøkene fikk han orientert seg grundig rundt i Londons, New Yorks, Chicagos og Los Angeles’ ”underverden” Han skrev 49 bøker om Norman Conquest, da han døde skrev konen og sønnen hans to, nr 50 og 51, etter skisser som Edwy Searls Brooks, (Berkley Gray) etterlot seg. Han skrev også om mange av sine gamle Sexton Blake-historiene til Conquests-eventyr.

Bøkene kom ut i Norge i norsk utgave i 1947 –61, (42 av de store bøkene) og 1963-71 (49 pocketutgivelse) I 1984 kom det to pocketbøker i ny utgivelse, seriens 1 og 2.

1) Mr. Mortimer gets the jitters
Mortimer får den store skjevlen

2) Vultures Ltd
Conquest tar offensiven

3) Miss Dynamite
Conquest går i fellen

4) Conquest marches on
Conquest sprenger “Sorte Ring –banden”

5) Leave it to Conquest
Conquest gir seg ikke

6) Conquest taks all
Conquest slår igjen/feller generalen

7) Meet the Don
Conquest ser rødt

8) Six to kill
Conquest og den sort Jarl

9) Convict 1066
Conquest ordner opp

10) Thank You, Mr Conquest
Conquest i underverdnen

11) Six feet of dynamite
Conquest i det tredje riket

12) Blonde for danger
Conquest møter sin likemann

13) The Gay Desperado
Conquest leker spøkelse

14) Cavalier Conquest
Conquest i Knipe

15) Alias Norman Conquest
Conquest og kidnapper Lew

16) Mr Ball of fire
Conquest møter varulven

17) Killer Conquest
Conquest duellere med døden

18) The Norman Conquest touch
Conquest spiller høyt

19) The Spot marked “X”
Conquest betaler med same mynt

20) Duel Murder
Conquest tar knekken på diktatoren

21) Dare devil Conquest
Conquest i toppform

22) Seven dawns to death
Conquest og galgemannen

23) Operation Conquest
Oprasjon Conquest/tar kommandoen

24) Conquest in Scotland
Conquest i Skottland

25) The lady is poison
Conquest avslører giftmorderen

26) The half-open door
Conquest ordner bryllupsnatten

27) Target for Conquest
Conquest treffer blinken

28) Follow the lady
Conquest i løvens hule

29) Conquest goes west
Conquest i spøkelseshuset

30) Turn left for danger
Conquest letter på jernteppe

31) Conquest in command
Conquest mester situasjonen

32) The house of the lost
Conquest i de fortaptes hus

33) Conquest after midnight
Conquest på mørke stier

34) Conquest goes home
Conquest stormer ørnerede

35) Conquest in California
Conquest i Hollywood

36) Death of the hit parade
Conquest loser rock’n roll mysteriet

37) The big brain
Conquest lurer “Geniet”

38) Murder & Co
Conquest skremmer mordkompaniet

39) Nightmare House
Conquest blir kidnappet

40) Conquest on the run
Conquest i klemme

41) Get ready to die
Død over Conquest

42) Call Conquest for danger
Conquest betyr fare

43) Conquest in the underworld
Conquest fanger rotter

44) Count down for Conquest
Conquest og callgirlringen

45) Castle Conquest
Conquest og den kidnappede skuespillerinnen

46) Conquest overboard
Conquest går overbord

47) Calamity Conquest
Conquests spanske eventyr

48) Conquest likes it hot
Conquest og skjønnhetsmysteriet

49) Curtains for Conquest
Conquest blir hekta

50) Conquest calls the tune
Coonquests tempo, (dansk tittel)

51) Conquest in Irland
Conquest i Irland

Jeg mangler bøkene : Conquest i Irland og Conquest calls the tune,(Conquests tempo, dansk tittel)

Hvem er denne personen Norman Conquest. En høy mørk og spenstig person. Hans forfedre var normanner og de sloss på slaget ved Hastings. Derfor bruker han årstallet 1066 som sitt merke. Han pleier å legge det fra seg etter møte med de kriminelle for å skremme vette av dem. Alle i underverdenen vet hvem han er og mange er redd han. Han er en sjarmerende gentleman, med humor og stålblikk.

Tøff, kald og sterk, han har en bra helse og kroppen hans tåler det meste av hva han kommer ut for. Han blir kalt ,”Den muntre desperado”

I den første boken kommer Norman Conquest hjem til England fra India, hvor han vokste opp. Hans far hadde en blomstrende eksportfirma, med suksess, inntil hans kompanjong Geoffrey Mortimer svindlet ham. Conquest tålte ikke tryne på Mortimer og forlot India, da han begynte i firma. Norman reiser rundt på eventyr i verden, deltok i den spanske borgerkrigen, for så å reise hjem til England for å hevne farens konkurs og død, hvor Mortimer var skurken. Den første han treffer på Mortimers kontor, er hans sekretær Joy, (Josephine), ”Pixi” Everard. Pixi er mørkhåret, liten og skøyeraktig. Hun blir også beskrevet som en alv. Mange menn beundre henne, akkurat som mange kvinner beundrer Norman Conquest.

Hun er like tøff, sterk og kald som Conquest. Pixi er lei av Mortimer og hans lurerier, og går straks i kompaniskap med Conquest. Snart får paret også problemer med loven, personinfisert med inspektør William Williams fra Scotland Yard, og Williams’ lange elske/hate forhold med Norman og Joy begynner. Norman kaller han for Sweet Williams. Han er en tykk mann med røde kinn og ligner mere på en bonde enn en politimann. Hans partner Davidson kalt Mac, beundrer Conquest. Norman tar knekken på Mortimer og deretter hans partnere Glanford og Gilibly. Han støter også senere på skurken Rurik Voegler, han dukker opp i flere bøker. Han er Conquest erkefiende. Willian forfremmes til sjefsinspektør og Conquest innreder sin første bolig, ”Under broene”, en buegang under en nedlag jerbanestasjon. De kraftige murveggene gjorde at boligen sto i mot et bombeangrep fra Voegler og hans bande. I den tredje boken, treffer Conquest landstrykeren og forhenværende innbruddstyv Mandeville Livingstone, ” Mandy” som etter kort tid blir Conquests trofaste tjener. Trekløveret Conquest, Joy og Mandy opplever så det ene eventyret etter det andre. Joy’s hodepine er at Norman har sansen for de blonde kvinner, men innerst inne elsker han sin Pixi.

Bøkene kan være spennende kriminalgåter, som ”sorte ring-banden”, der overraskelsen var avsløringen av ”Stemmen”, lederen av banden. Under krigen tar Conquest enmanns invasjon i Tyskland, for å befri en kamerat fra fangenskap i konsentrasjonsleir.

Hjemme i England blir boligen deres bombet av tyskerne. Joy blir skadet, men er i sikkerhet i den lille landsbyen Amney Kaynes hvor hun blir tatt hånd om av hennes gamle barnepike Mis Susan Bliss også kalt tante Susan, og frøken Blom. De to drev et eklsusivt pensjonat i Clacton-on-Sea. Men på grunn av krigen mått de flytte til et lite hus midt i det landlige Cloucestershire. Et fredelig oppholdssted til krigen var over, mens Conquest dro til Tyskland.

Etter krigen bygger Norman et appartmenthus i Park Lane og leier ut leiligheter. Selv bor de på taket av bygningen. Susan Bliss blir deres hushjelp, da hennes venninne frøken Blom dør.

Stedet kalles Conquestgården. Fred Freeman er mannen som bestyrer Conquest Court.

Senere frir Norman til Joy og de blir gift. Men det stopper ikke dem å ta rotta på skurker for det. Fra bladet skyggespill, kriminal magasinet.

Hans første bil var en Hispano Suiza,

så får han seg en Pace Special, spesialbygget racebil til gatebruk bygget av Justin Julian Pace. En Lagonda Rapide, en Jaguar, en Packard og til sist en Mercedes.

Lagonda Rapide

Jaguar

Packard
Mercedes

Kommentarer

kommentarer